Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι 2-3: Επική ανατροπή και προβάδισμα

Σπουδαίο παιχνίδι στη Γερμανία με τη Σίτι να αντέχει παρά το γεγονός πως έμεινε με δέκα παίκτες και να γυρίζει το ματς.

Σάλκε-Μάντσεστερ Σίτι 2-3: Επική ανατροπή και προβάδισμα

Αν και η Σίτι αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 68’ και ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 κατάφερε να κάνει την ανατροπή στη Γερμανία, κόντρα στη Σάλκε και να πάρει τη νίκη με σκορ 3-2. Αυτή ήταν η 13η νίκη της ομάδας του Γκουαρντιόλα στα 14 τελευταία παιχνίδια και πήρε κεφάλι για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωση.

Η Σίτι προηγήθηκε στο 18’ με τον Αγκουέρο, όμως, σε μία ανύποπτη φάση στο 33’ η Σάλκε κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Οταμέντι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπενταλέμπ και έκανε το 1-1. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους η Σάλκε κέρδισε και δεύτερο πέναλτι με τον ρέφερι να παίρνει και τη βοήθεια του VAR και ο Μενταλέμπ ήταν αυτός που ευστόχησε ξανά και έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο για την Σίτι στην επανάληψη, μετά την αποβολή του Οταμέντι στο 68΄ (δεύτερη κίτρινη).Οι κινήσεις του Γκουαρντιόλα από τον πάγκο ήταν αυτές που βοήθησαν την ομάδα του να φτάσει στην ανατροπή. Στο 85’ ο Σανέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-2 και στο 90’ ο Στέρλινγκ ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του κα διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Σερο Γκράντε (Ισπανία)

Κίτρινες: Ουτ, Σανέ - Οταμέντι (χάνει το ρεβάνς), Φερναντίνιο

Κόκκινες: 68΄ Οταμέντι (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

ΣΑΛΚΕ (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, ΜακΚίνι (78΄ Σκρζίμπσκι), Μεντίλ (65΄ Μπουργκστάλερ), Νάστασιτς, Ουτ (88΄ Χαριτ), Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Καλιγκιούρι, Οτσίπκα, Σανέ, Μπρούμα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Γκιντογκάν, Αγουέρο (78΄ Λιρόι Σανέ), Λαπόρτ, Ντε Μπράιν (87΄ Ζιντσένκο), Μπερνάρντο Σίλβα, Νταβίντ Σίλβα (70΄ Κομπανί), Φερναντίνιο, Οταμέντι