Κουρτουά : «Δίκαιο για το ποδόσφαιρο το VAR»

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του VAR, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Άγιαξ. 

Κουρτουά : «Δίκαιο για το ποδόσφαιρο το VAR»

Για το καλό που κάνει στο ποδόσφαιρο το VAR μίλησε ο Τιμπό Κουρτουά, στη συνέντευξη Τύπου στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» ενόψει του αγώνα με τον Άγιαξ για τη φάση των «16» του Champions League.

Παράλληλα, ο Βέλγος πορτιέρε αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του παίζει πολύ καλύτερα τους τελευταίους δύο μήνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κουρτουά:

Για το VAR: «Εμένα μου αρέσει, στο Μουντιάλ είχαμε πολύ καλή εμπειρία. Στην Ισπανία επίσης, αλλά μερικές φορές λείπει το να ξέρεις και λίγο τους κανονισμούς, σε περιπτώσεις διαμαρτυρίας, πρέπει να το εξηγείς στους οπαδούς. Μερικές φορές σου πάει κόντρα. Είναι πιο δίκαιο για το ποδόσφαιρο».

Για τον Άγιαξ: «Έχουν πάρει Μπλιντ και Τάντιτς, ανθρώπους με εμπειρία. Έχουν ταλέντα σαν τους Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ. Πρέπει να τους προσέξουμε».

Για τον αν θεωρούν ότι είναι εύκολος αντίπαλος: «Έδειξαν κόντρα στην Μπάγερν ότι είναι καλοί. Θα μας βάλουν δύσκολα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν θα είναι εύκολο».

Για το αν οι αντίπαλοι τους σέβονται περισσότερο από ότι δύο μήνες πριν: «Τώρα βλέπουν ότι είναι πιο δύσκολο να μας κερδίσουν. Ο Οκτώβρης ήταν πολύ κακός. Τώρα νιώθω ότι είδαν ότι παίζουμε καλά και μας φοβούνται περισσότερο».

Για το αν σκέφτονται το τρεμπλ: «Πρέπει να πηγαίνεις παιχνίδι με παιχνίδι, ακούγεται βαρετό, αλλά έτσι είναι. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε».