Champions League: Η μεγάλη ευκαιρία της Ρόμα και το κίνητρο του Ντε Ρόσι

Η Ρόμα καλείται να ξαναφορέσει το καλό ευρωπαϊκό της κοστούμι και να αποδείξει σε όλους την ποιότητα της. Ίσως η τελευταία ευκαιρία του Ντι Φραντσέσκο για να μείνει στον πάγκο των «λύκων».

Champions League: Η μεγάλη ευκαιρία της Ρόμα και το κίνητρο του Ντε Ρόσι

Η Ρόμα φέτος δεν διανύει και την καλύτερη χρονιά της. Ο Ντι Φραντσέσκο έχει περάσει από 40 κύματα και η εικόνα των «λύκων» μόνο σταθερή δεν θα μπορούσε να είναι. Η Ιταλία άλλωστε έχει ένα πολύ κοινό χαρακτηριστικό με την Ελλάδα όσων αφορά το ποδόσφαιρο. Για όλα τα αρνητικά αποτελέσματα φταίει ο προπονητής!

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Η ομάδα της Ρώμης έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και ακόμα περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα τη φετινή σεζόν. Ο Μόντσι από το 2017 που ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στη Ρόμα έχει δώσει άλλο ευρωπαϊκό αέρα στην ομάδα.

Έφερε παίκτες με δίψα για διάκριση, έδιωξε τα «βαριά» συμβόλαια όπως του Ντουμπιά και του Ρούντιγκερ, ωστόσο προχώρησε και σε μία κίνηση που στην πορεία αποδείχθηκε σε λάθος. Την πώληση του Μοχάμεντ Σαλάχ! Σίγουρα τα 42 εκατομμύρια που πήρε η Ρόμα δεν είναι λίγα, αλλά θα μπορούσε να είχε στηθεί γύρω από τον Αιγύπτιο επιθετικό και το αναφέρουμε αυτό γιατί οι ισορροπίες θα ήταν διαφορετικές στο ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Την περσινή χρονιά οι «λύκοι» τερμάτισαν στην τρίτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και έφτασαν μία ανάσα μακριά από τον τελικό του Champions League. Η φετινή χρονιά όμως είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία. Τα διάφορα πρόσωπα που δείχνει η Ρόμα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη σίγουρα προβληματίζουν τον Μόντσι και τον Ντι Φραντσέσκο, οι οποίοι καλούνται να βρουν λύση το συντομότερο δυνατό.

Οι αγώνες με την Πόρτο είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να προκριθεί η Ρόμα στους "8" του θεσμού. Διαθέτει ποιοτικούς παίκτες και ένα αρκετά καλό δεμένο σύνολο. Στην πράξη όμως κάπου το χάνει.

Ο «καπιτάνο» της ομάδας Ντανιέλ Ντε Ρόσι έχει προαναγγείλει εδώ και λίγους μήνες πως δεν του μένει πολύς καιρός ακόμα στα γήπεδα και πως η Ρόμα θα πρέπει να μάθει να ζει και χωρίς εκείνον. Ένας παίκτης που σε κάθε αγώνα δίνει το 110% για την ομάδα του και σίγουρα θα ήθελε ακόμα μία καλή πορεία στο Champions League πριν κλείσει την πλούσια καριέρα του.

Η Ρόμα στην Ευρώπη παίζει αρκετά καλό ποδόσφαιρο, τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βικτόρια Πλζεν και πλέον έχει μπροστά της μία τεράστια ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση απέναντι στην Πόρτο. Δύο αγώνες που θα παίξουν κομβικό ρόλο για την παραμονή του Ντι Φραντσέσκο στον πάγκο των Ρωμαίων.