Παπαθεοδώρου για την αποχώρηση του Αθηναίου: «Θα μας στοιχίσει»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Γιάννη Αθηναίου από τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως η ομάδα του από την στιγμή που δεν μπορεί να αλλάξει τα γεγονότα, θα πρέπει να τα ακολουθήσει.

Παπαθεοδώρου για την αποχώρηση του Αθηναίου: «Θα μας στοιχίσει»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια της media day εν όψει του αγώνα με την BK Opava για την 12η αγωνιστική του 2ουομίλου του Basketball Champions League (23/1, 19:30).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τον αγώνα με τους Τσέχους, τον Johndre Jefferson, αλλά και τον Γιάννη Αθηναίου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, να φτάσουμε σε μια καλή απόδοση και να πάρουμε το αποτέλεσμα, που έτσι όπως είναι η κατάσταση είναι απαραίτητο για εμάς. Ταυτόχρονα, θέλουμε να δώσουμε λίγο χρόνο συμμετοχής και στον νέο μας παίκτη, να βρει ρυθμό για να είναι έτοιμος και για τη συνέχεια».

Για τον Johndre Jefferson: «Δεν είχαμε την πολυτέλεια για να ψάξουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Jefferson είναι ένα παιδί που έχει εμπειρία από την Ευρώπη, έχει κάνει καριέρα στην Ιταλία. Είναι αρκετά έμπειρος και πρέπει να είναι σε θεωρητικά καλή κατάσταση, γιατί ήταν σε δράση μέχρι πριν από ενάμιση μήνα. Θέλαμε άμεσα έναν παίκτη, τόσο για τις προπονήσεις, όσο και για τα επίσημα παιχνίδια».

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του: «Είναι μακρύς, πιο αθλητικός από τον Yanick Moreira, έχει καλά τελειώματα και πάνω από το στεφάνι και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πολύ ειδικά στο κομμάτι των ριμπάουντ, το οποίο είναι ένα πρόβλημα για εμάς αυτή την περίοδο».

Για την αποχώρηση του Γιάννη Αθηναίου: «Ο Γιάννης είναι ένας πάρα πολύ καλός επαγγελματίας, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Μας βοήθησε όλο αυτό το διάστημα που ήταν εδώ. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Στο πρακτικό κομμάτι, η αποχώρησή του σημαίνει ότι έχουμε έναν παίκτη λιγότερο, έναν έμπειρο παίκτη που είχε συμμετοχή. Σίγουρα κάθε απώλεια μετράει, αλλά στις συγκεκριμένες θέσεις έχουμε κι άλλες λύσεις, οπότε θα μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό εκ των έσω».

Για το αν αλλάζουν τα πλάνα του: «Γενικότερα στον αθλητισμό πρέπει να προσαρμόζεσαι γρήγορα στα διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν, είτε αυτά είναι αποτελέσματα, είτε εμφανίσεις, είτε ακόμα πράγματα που συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Είναι δεδομένο ότι η εμπειρία και η ποιότητά του σε κρίσιμες στιγμές σίγουρα θα παίξει ρόλο και μπορεί να μας στοιχίσει. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με σιγουριά. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα γεγονότα στο 100%, πρέπει να τα ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από να προσαρμοστούμε».