Η ιστορική συμμετοχή του Βινίσιους Ζούνιορ

Ο 18χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε σε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην βαριά (0-3) ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Μπερναμπέου»

Η ιστορική συμμετοχή του Βινίσιους Ζούνιορ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2009, στον χθεσινό (12/12) αγώνα των δύο ομάδων για την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου. Παράλληλα, όμως, υποχρέωσε τους «μερένχες» και στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ευρωπαϊκής τους ιστορίας με το εντυπωσιακό 0-3. Αν υπήρξε, πάντως, κάτι… θετικό σ’ αυτή την ταπεινωτική ήττα της (αδιάφορης) «βασίλισσας», που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήταν η παρουσία του Βινίσιους Ζούνιορ στο αρχικό της σχήμα.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε στην τριάδα της επίθεσης μαζί με τους Καρίμ Μπενζεμά και Μάρκο Ασένσιο κι έγραψε μία «χρυσή» σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς στο συγκεκριμένο ματς έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που ξεκίνησε σε αγώνα των πρωταθλητών Ευρώπης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο μόλις 18 χρονών και 153ων ημερών ποδοσφαιριστής, αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Ρεάλ, έναντι του ποσού των 46 εκατομμυρίων ευρώ από την Φλαμένγκο. Μία μετακίνηση που ήταν η δεύτερη πιο δαπανηρή για παίκτη στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, μετά από αυτή του Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα, αλλά συνάμα και το μεγαλύτερο ποσό που έλαβε σύλλογος από τη «χώρα του καφέ» για μία μεταγραφή. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η απόκτηση του Νεϊμάρ από τη «Μπάρτσα» κόστισε στους «μπλαουγκράνα» 86 εκατομμύρια ευρώ, αλλά από αυτά μόλις τα 17 εκατομμύρια μπήκαν στο ταμείο της Σάντος το καλοκαίρι του 2013.

Ο Βινίσιους Ζούνιορ παρουσιάστηκε επίσημα στη Ρεάλ το καλοκαίρι υπό τις… ευλογίες του θρύλου της χώρας του, Ρονάλντο, καθώς το «φαινόμενο» συνδέεται με φιλία με τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Από χθες, λοιπόν, ο 18χρονος έγραψε την πρώτη «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του στη «βασίλισσα», έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό για την ομάδα του, και αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και θα κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Την εφετινή αγωνιστική περίοδο μετρά ήδη 2 γκολ σε 8 εμφανίσεις του στην πρώτη ομάδα των «μερένχες», ενώ με την δεύτερη ομάδα έχει 4 γκολ σε 5 παρουσίες του.

Μία θέση ανάμεσα σε θρύλους

Όσον αφορά τώρα τους άλλους δύο θρύλους της Ρεάλ που ακολουθεί με την χθεσινή του εμφάνιση ο νεαρός Βραζιλιάνος, αυτοί είναι ο Ραούλ και ο Ίκερ Κασίγιας. Ο Ραούλ, που μεγαλούργησε στο σύλλογο της Μαδρίτης, ξεκίνησε σε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ σε ηλικία 18 ετών και 77 ημερών, ενώ στο διάστημα της τεράστιας καριέρας του στους «μερένχες», πέρα από τα «αμέτρητα» ρεκόρ του, κατέκτησε μεταξύ άλλων έξι πρωταθλήματα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ και δύο Διηπειρωτικά. Από τη «βασίλισσα» έφυγε τελικά το 2010 με προορισμό τη Γερμανία και τη Σάλκε, έχοντας πετύχει 323 γκολ σε 741 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις με τα «λευκά» και το 2015 «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με τους Νιού Γιόρκ Κόσμος.

Από την άλλη, ο Ίκερ Κασίγιας, που υπερασπίζεται πλέον την εστία της Πόρτο, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή σε ματς της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ σε ηλικία 18 ετών και 117 ημερών και η… μοίρα το έφερε να είναι στον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στις 15 Σεπτεμβρίου του 1999 - σε εκείνο το εντυπωσιακό 3-3 στο «ΟΑΚΑ». Ο Κασίγιας υπήρξε «φύλακας άγγελος» της εστίας της Ρεάλ ως το 2015 και μέτρησε συνολικά 725 εμφανίσεις με τη «βασίλισσα». Οι κακές του σχέσεις, ωστόσο, με τον άλλοτε προπονητή του στο σύλλογο, Ζοσέ Μουρίνιο, είχαν ως αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό του, ώσπου ήρθε τελικά και η μεταγραφή του στην Πόρτο στην οποία αγωνίζεται την τελευταία τετραετία. Με τη Ρεάλ σήκωσε μεταξύ άλλων στα χέρια του πέντε πρωταθλήματα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ και δύο Διηπειρωτικά κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.