Το μηδέν της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα χωνευτεί εύκολα…

Ποια η επόμενη μέρα στην «Ένωση» μετά την ήττα και στο «Ντα Λουζ». Ο Ουζουνίδης, οι μεταγραφές και ο Μάνταλος.

Το μηδέν της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα χωνευτεί εύκολα…

Το απόλυτο μηδέν λοιπόν για την ΑΕΚ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κιτρινόμαυροι» το πάλεψαν στο «Ντα Λουζ», άντεξαν έως το 88’, αλλά στο τέλος μια απ’ τα ίδια. Ήπιαν το πικρό ποτήρι και επιστρέφουν στην Αθήνα για να φτιάξουν την ομάδα που θα διεκδικήσει περισσότερες επιτυχίες τη σεζόν 2019-2020.

Αυτή η διαπίστωση βέβαια δείχνει εξαιρετικά δραματική για την οικογένεια του «Δικεφάλου». Να παραδέχονται δηλαδή πως από τα μέσα Δεκεμβρίου ο στόχος τους είναι η ομάδα της… επόμενης σεζόν. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Το έχουν πει άλλωστε ήδη και οι διοικούντες. Με τις αποφάσεις τους να «καθαρίσουν» τους Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, Σιμόες έδειξαν πως δεν τους ενδιαφέρει πλέον το σήμερα αλλά το αύριο. Πέταξαν λευκή πετσέτα από νωρίς και πάμε για του χρόνου.

Τώρα αν θα έρθει η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, έχει καλώς. Αλλά το μυαλό είναι για την επόμενη σεζόν.

Ένα καλό ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εξής: Σκέφτονται το μέλλον τους με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο ή χωρίς αυτόν; Μην πιστεύετε πως ο Έλληνας τεχνικός έχει γλιτώσει το κεφάλι του επειδή διασώθηκε από το τσουνάμι του Νοεμβρίου. Κάθε άλλο. Υπάρχει απογοήτευση προς το πρόσωπό του και αν δεν δείξει άμεσα σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης η ΑΕΚ, τίποτε δεν είναι βέβαιο για εκείνον. Επίσης το απόλυτο μηδέν του Τσάμπιονς Λιγκ του χρεώνεται ως μεγάλη αποτυχία. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα το χωνέψει εύκολα…

Στο άλλο ερώτημα που βασανίζει τον κόσμο του «Δικεφάλου», απαντάμε, βάσει του ρεπορτάζ μας: Ναι, θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Δεν θα είναι όμως πολλές και ούτε από το πάνω ράφι. Δύο άντε τρεις προσθήκες και χωρίς να μπει το χέρι βαθιά στα ταμεία.

Υ. Γ.: Η μη χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου στη βασική ενδεκάδα κόντρα στην Μπενφίκα σηκώνει αρκετή συζήτηση. Από τη μία ο αρχηγός είχε καλό ματς κόντρα στη Λαμία το Σάββατο, από την άλλη, πώς είναι δυνατόν να αφήνεις εκτός σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, έναν ποδοσφαιριστή που θέλεις, σα διοίκηση, να τον χρυσοπουλήσεις; Αν δεν τον δείξεις σε αυτό το ματς στους υποψήφιους αγοραστές σε ποιο θα τον δείξεις;