«Κίνητρο της ΑΕΚ ο πρώτος της βαθμός στο Champions League»

Πορτογαλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μπενφίκα δεν θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα δώσει βαθμό στην ΑΕΚ στο φετινό Champions League.

«Κίνητρο της ΑΕΚ ο πρώτος της βαθμός στο Champions League»

Μπορεί η Μπενφίκα να έχει εξασφαλίσει συνέχεια στο Europa Legaue και η ΑΕΚ να μην μπορεί να αλλάξει την τελευταία θέση που βρίσκεται στον πέμπτο όμιλο του Champions League, όμως όπως σημειώνει και η πορτογαλική εφημερίδα O Jogo , η αυριανή μεταξύ τους αναμέτρηση στη Λισαβόνα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων στην κορυφαία διοργάνωση, δεν είναι καθόλου αδιάφορη για καμία από τις δύο ομάδες.

Εκτός του οικονομικού κινήτρου, αφού ως γνωστό η ισοπαλία δίνει 900.000 ευρώ και η νίκη 2,7 εκατ. ευρώ, υπάρχουν και άλλο σημαντικοί λόγοι, που δεν αφήνουν τις δύο ομάδες αδιάφορες.

Όπως σημειώνουν οι Πορτογάλοι, η εξασφάλιση της μετακόμισης στο Europa League, δεν μπορεί να είναι αρκετή για την Μπενφίκα, μιας και επιδίωξη είναι να βρεθεί ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες, που μαζί με τις 12 πρώτες των ομίλων του UEL θα τεθούν επικεφαλής στην κλήρωση για την φάση των «32».

Όμως δεν εξαρτάται μόνο από το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά κι τον συνδιασμό άλλων αποτελεσμάτων, όπως για παράδειγμα η νίκη ή η ισοπαλία της Πόρτο στην Τουρκία απέναντι στην Γαλατασαράι.

Οι Πορτογάλοι υπογραμμίζουν ότι το κίνητρο της ΑΕΚ να αγωνιστεί στη Λισαβόνα, εκτός από τον οικονομικό παράγοντα, είναι και το γεγονός πως η πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι η μοναδική ανάμεσα τις 32 ομάδες των ομίλων, που ακόμα δεν έχει κερδίσει ούτε ένα βαθμό