Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-1: Πήρε προβάδισμα και «βλέπει» ημιτελικά (vids)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέταξε με 2-1 την Μπορούσια Ντόρτμουντ και «έβαλε πλώρη» για τα ημιτελικά του UEFA Champions League. Οι Ντε Πολ (4’) και Λίνο (32’) τα γκολ για τους «ροχιμπλάνκος», μείωσε ο Αλέ (81’) για τους Βεστφαλούς.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-1: Πήρε προβάδισμα και «βλέπει» ημιτελικά (vids)

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του UEFA Champions League πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία κέρδισε με 2-1 απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών.

Οι «ροχιμπλάνκος» μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και ευτύχησαν να προηγηθούν στην «αυγή» του αγώνα. Η πίεση ψηλά οδήγησε σε λάθος των Κόμπελ και Μάατσεν το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ροντρίγκο Ντε Πολ ανοίγοντας το σκορ στο 4ο λεπτό.

Η αρμάδα του «Τσόλο» Σιμεόνε βρήκε και δεύτερο γκολ στο 32’, εκμεταλλευόμενη ξανά τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων. Ο Γκριεζμάν βρήκε με όμορφη μεταβίβαση τον Λίνο και εκείνος πλάσαρε τον Κόμπελ για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ντόρτμουντ ήταν βελτιωμένη, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, και το κατάφερε στο 81’ με τον Αλέ. Ο Μπραντ «σέρβιρε» κάθετα και ο Αλέ με ωραίο γυριστό έβαλε ξανά «στο κόλπο» την Μπορούσια.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν και δύο δοκάρια στα τελευταία δέκα λεπτά, πρώτα με τον Γκίτενς και το δεύτερο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπραντ.

Έτσι λοιπόν η Ατλέτικο έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους την επόμενη εβδομάδα (16/4, 22.00) στο Βεστφάλεν.

Διαιτητής: Μ. Γκίντα (Ιταλία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Βίτσελ (90’+1’ Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα – Μολίνα (90’ Σαούλ), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (80’ Κορέα), Λίνο (90’+1’ Ρικέλμε) – Μοράτα (64’ Μπάριος), Γκριεζμάν.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ – Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν – Σάμπιτσερ (84’ Ρόις), Εμρέ Τσαν (84’ Εζκάν) – Σάντσο, Ενμετσά (46’ Μπραντ), Αντεγέμι (73’ Μπάϊνο-Γκίτενς) – Φούλκρουγκ (60’ Αλέ).