Παρί δεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-3: Με ...Remuntada στην ανατροπή οι Καταλανοί!

Η Μπαρτσελόνα που προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με 1-0 και βρέθηκε να χάνει στο 51' 2-1 επικράτησε με 3-2 μέσα στο Παρίσι αλλάζοντας τους συσχετισμούς του ζευγαριού των προημιτελικών του Champions League  ενόψει της ρεβάνς της Bαρκελώνης

Παρί δεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-3: Με ...Remuntada στην ανατροπή οι Καταλανοί!

Για δεύτερο σερί βράδυ σ' αγώνα Champions League είχαμε ανατροπή στην ανατροπή, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν έμεινε στο «X» όπως η Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπερναμπέου»: διαλύοντας τα προγνωστικά επικράτησε με 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς.

H ανατροπή (remuntada στα καταλανικά) αλλάζει, πλέον, τους συσχετισμούς φοβοριτισμού ενόψει της ρεβάνς της Βαρκελώνη...

Οι Kαταλανοί - υπό το βλέμμα του Ροναλντίνιο - όχι μόνο απορρόφησαν γρήγορα την πίεση των Παριζιάνων (του Λουίς Ενρίκε) έχοντας επικεντρωθεί σε διπλά μαρκαρίσματα στα άκρα πάνω σε Εμπαπέ και Ντεμπελέ, αλλά απείλησαν και πρώτοι με τον Ραφίνια να βγαίνει τετ α τετ από επαναφορά του Τερ Στέγκεν αλλά τον Ντοναρούμα να βγαίνει εκτός περιοχής και να βάζει σωτήρια κόντρα στον Βραζιλιάνο (6').

Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν κοντά στο γκολ και με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι από κόρνερ του Γκουντογκάν, αλλά πάνω στη γραμμή ο Μέντες απέτρεψε το 0-1 (20').

Στο οποίο δικαιωματικά έφτασε η (καλύτερη στο πρώτο μέρος) ομάδα του Τσάβι στο 37': μετά από προσπάθεια του Γιαμάλ να βρει στο πέναλτι τον Λεβαντόφσκι ο Ντοναρούμα έδιωξε αλλά έστρωσε στον Ραφίνια που με το («κακό του πόδι») δεξί άνοιξε το σκορ!

Το 0-1 ήταν σκορ ημίχρονου, αλλά στο 51' οι γηπεδούχοι το είχαν γυρίσει.

Πρώτα (48') ισοφάρισαν με... φωτοβολίδα εντός περιοχής του (πρώην μπλαουγκράνα) Ντεμπελέ -που πανηγύρισε με την ψυχή του το ότι τιμώρησε λάθος απόκρουση του Αραούχο (σε γύρισμα του Εμπαπέ) - και κατόπιν προηγήθηκαν με διαγώνιο πλασέ του Bιτίνια από δεξιά μετά από συνδυασμό με τον Mάριο Ρούιθ.

Κι αφού στο 55΄ο Mπαρκολά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (με την παρέμβαση του Τερ Στέγκεν). στο 62' η ακίνδυνη ως τότε Μπαρτσελόνα βρήκε την ισοφάριση με καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Ραφίνια από ασίστ με λόμπα του, νεοεισελθόντα Πέδρι (στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!)

Oι δύο ομάδες είχαν εκατέρωθεν ευκαιρίες ακολούθως (με τον Ντοναρούμα ν' αποκρούει σουτ του Ραφίνια και του Ζοάο Φέλιξ και τον Ντεμπελέ να έχει δοκάρι στο 75') αλλά το γκολ το βρήκε η Μπαρτσελόνα με τον νεοεισελθόντα (προ 2λεπτου...) Κρίστενσεν με κεφαλιά στη μικρή περιοχή από κόρνερ του Γκουντογκάν (77')!

Κι όχι μόνο αυτό αλλά κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους...

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (86' Γκονσάλο Ράμος), Κανγκ-Ιν (61' Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο, Εμπαπέ, Ντεμπελέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Ερνάντεθ): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (75' Κρίστενσεν), Γκουντογκάν (86' Φερμίν), Σέρχι Ρομπέρτο (61' Πέδρο), Γιαμάλ (61' Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (76' Φεράν Τόρες)