Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Ισοπαλία στη ματσάρα του «Μπερναμπέου» και ανοιχτή η πρόκριση

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3 σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο «Μπερναμπέου» και η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς στην Αγγλία.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Ισοπαλία στη ματσάρα του «Μπερναμπέου» και ανοιχτή η πρόκριση

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη «τιτανομαχία» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 3-3 σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα προημιτελικά του Champions League και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στην 4άδα του θεσμού ενόψει και της ρεβάνς στην Αγγλία στις 17 Απριλίου.

Στο συγκεκριμένο ματς τα βλέμματα αρχικά στράφηκαν στον Κάρλο Αντσελότι της Ρεάλ που έγινε ο πρώτος προπονητής που έφτασε τα 200 παιχνίδια Champions League, ωστόσο, την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε και η απουσία του Κέβιν Ντε Μπρόινε από το αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και έμεινε στον πάγκο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ξεκίνημα ήταν εκπληκτικό με τρία γκολ από το πρώτο κιόλας τέταρτο!

Η Μάντσεστερ Σίτι «πάγωσε» με το… καλημέρα το «Μπερναμπέου», αφού χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Οι «πολίτες» έπιασαν στον ύπνο τη Ρεάλ και από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντο Σίλβα έφτασαν στο 0-1. Όπως αποδείχτηκε βέβαια, τα χαμόγελα στο «στρατόπεδο» της αγγλικής ομάδας δεν κράτησαν πολύ, αφού στο 12’ ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων, όταν από μακρινό σουτ του Καμαβινγκά η μπάλα κόντραρε στον Ρούμπεν Ντίας και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Και υπήρχε και συνέχεια, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα (14’) η «βασίλισσα» πέτυχε και την ανατροπή με τον Ροντρίγκο έπειτα από έξοχη ασίστ του Βινίσιους για το 2-1. Έπειτα από ένα ξέφρενο 20λεπτο, ο ρυθμός έπεσε ύστερα με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λουνίν και με το 2-1 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Η Ρεάλ από την άλλη, προσπάθησε σε δύο αντεπιθέσεις να πετύχει κι ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Ορτέγκα αποσόβησε τους κινδύνους για την εστία του.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το τρίτο γκολ, με τους Ροντρίγκο και Βινίσιους να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών, ενώ η Σίτι πίεζε με τη σειρά της για την ισοφάριση.

Εκ του αποτελέσματος, οι «πολίτες» ήταν αυτοί που πέτυχαν τον στόχο τους και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο 66’ ο Φόντεν με εξαιρετικό πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής της Ρεάλ «εκτέλεσε» τον Λούνιν και έγραψε το 2-2. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί οι πρωταθλητές Ευρώπης, αφού πέτυχαν και την ανατροπή 71’ με τον Γκβάρντιολ να πετυχαίνει το 2-3!

Η Ρεάλ όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 79’ έκανε το 3-3 με τρομερό βολέ στην κίνηση του Βαλβέρδε. Ως το φινάλε παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ρεβάνς στο Μάντσεστερ.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (72’ Μπραχίμ Ντίαθ), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (72’ Μόντριτς), Βινίσιους (86’ Χοσέλου)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Ακάντζι, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Κόβατσιτς, Φόντεν (87’ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάαλαντ