Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι αντεπιτίθεται στους επικριτές: «Ποιος γελάει τώρα;»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, απάντησε στους επικριτές ρωτώντας: «Ποιος γελάει τώρα;», μετά την πρόκριση της ομάδας του επί της Νάπολι στους «16» του UEFA Champions League.

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι αντεπιτίθεται στους επικριτές: «Ποιος γελάει τώρα;»

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε σε νοκ άουτ αγώνα του UEFA Champions League για πρώτη φορά από το 2020, επίσης απέναντι στη Νάπολι στην ίδια φάση της διοργάνωσης.

Από τότε η καταλανική ομάδα υπέστη μια σειρά από οδυνηρούς ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, χάνοντας τον προημιτελικό εκείνης της χρονιάς με 8-2 σε ένα μονό παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, πριν από μια συνολική ήττα με 5-2 από την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» το 2021 και διαδοχικές εξόδους στη φάση των ομίλων το 2022 και το 2023.

Οι Φερμίν Λόπεζ, Ζοάο Κανσέλο και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σκόραραν όλοι, καθώς η Μπαρτσελόνα κέρδισε το δεύτερο παιχνίδι με 3-1 μετά την ισοπαλία 1-1 του περασμένου μήνα στη Νάπολη και σφράγισε την πρόκρισή της.

«Δεχτήκαμε άδικη κριτική», δήλωσε ο Τσάβι μετά το ματς. «Υπήρξε υπερβολική πίεση στους παίκτες, όπως τελεσίγραφα, ζωή ή θάνατος.

Είπαν ότι ήμασταν το ανέκδοτο του Champions League - ποιος γελάει τώρα;

Προσπάθησα να πάρω την πίεση από τους παίκτες, να τους πω να ηρεμήσουν και ότι κανείς δεν πέθαινε σήμερα.

Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές μου ως προπονητής. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και περήφανος. Όλοι οι παίκτες, νέοι και παλιοί, έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αυτή είναι μια σημαντική μέρα για την Μπαρτσελόνα».

Η κλήρωση των προημιτελικών του UEFA Champions League θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου.