Για «κουμπί επανεκκίνησης με την Μπαρτσελόνα» μίλησε ο, νέος τεχνικός της Νάπολι, Καλτσόνα!

Ότι δεν φοβάται κανέναν η Νάπολι υποστήριξε ο, νέος τεχνικός της, Φραντσέσκα Καλτσόνα, ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την φάση των «16» του Champions League, όπου όπως είπε μπορεί να πατηθεί το «κουμπί της επανεκκίνησης» στην σεζόν.

Για «κουμπί επανεκκίνησης με την Μπαρτσελόνα» μίλησε ο, νέος τεχνικός της Νάπολι, Καλτσόνα!

Προπαραμονή του αγώνα της Νάπολι με την Μπαρτσελόνα, για τους «16» του Champions League, έγινε γνωστό το «διαζύγιο» των «παρτενοπέι» με τον Βάλτερ Ματσάρι και την αντικατάσταση του από τον Φραντσέσκο Καλτσόνα.

Ο τρίτος τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας (που ως το καλοκαίρι θα είναι ...διπλοθεσίτης μένοντας στον πάγκο της Εθνικής Σλοβακία) παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη αντιμετωπίζοντας το ματς με τους Καταλανούς ως ευκαιρία για να γυρίσει ο ...διακόπτης!

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να γίνω προπονητής της Νάπολι, ευχαριστώ τους παίκτες της Σλοβακίας, την ομοσπονδία και τους οπαδούς που έδειξαν τόσο μεγάλο σεβασμό και κατανόηση.

Αρχίζουμε από σήμερα, πατάμε το κουμπί της επανεκκίνησης στα πάντα και αρχίζουμε ένα νέο ταξίδι. Βρήκα μία ομάδα που τέθηκε αμέσως στη διάθεσή μου. Δεν χρειαζόμαστε πολλά λόγια, έχουμε ανάγκη τώρα από δράση και δουλειά.

Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας οπότε είπα στους παίκτες ότι δεν έχουμε άλλες δικαιολογίες, θα πρέπει να βελτιώσουμε τη θέση μας», τόνισε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο Ιταλός.

Όσο για το ματς;

«Προφανώς, η Μπαρτσελόνα είναι πολύ δυνατή ομάδα, μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη, αν και πέρασαν μερικές δύσκολες στιγμές. Εμείς είμαστε Νάπολι, οπότε δεν φοβόμαστε κάποιον, όμως ουδείς μπορεί να κρύψει ότι η Μπαρτσελόνα έχει σπουδαίους παίκτες και κορυφαίο προπονητή.

Δεν θα παίξουμε σε καμία περίπτωση για την ισοπαλία. Εάν η Μπαρτσελόνα είναι τόσο καλή ώστε να μας αναγκάσει να παίξουμε για την ισοπαλία, τότε θα τους βγάλουμε το καπέλο, αλλά παίζουμε για τη νίκη.

Εάν οι παίκτες κάνουν αυτά που τους ζητήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, θα είμαι χαρούμενος. Εάν μου δείξουν ότι πιστεύουν στις ιδέες που θα τους έχω εξηγήσει, αυτό θα είναι σπουδαίο αποτέλεσμα.

Τους ζήτησα να είναι ομάδα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, αν το κάνουν αυτό θα είναι αρκετό για να με ευχαριστήσουν».