«Βόμβα» Spiegel: Τέλος το Champions League – Έρχεται η Ευρωπαϊκή Super League

Το «κλειστό πρωτάθλημα», το οποίο θα αντικαταστήσει το Τσάμπιος Λιγκ σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Βόμβα» Spiegel: Τέλος το Champions League  – Έρχεται η Ευρωπαϊκή Super League

Ένα «κλειστό πρωτάθλημα», το οποίο θα αντικαταστήσει το Τσάμπιος Λιγκ σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel.

Σύμφωνα με το το σχετικό δημοσίευμα, συνολικά έντεκα ομάδες σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος, στα πρότυπα της μπασκετικής Ευρωλίγκα κάτι που σημαίνει... καταστροφή του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και των πρωταθλημάτων τους. Ο λόγος είναι ότι οι ομάδες θα συμμετέχουν μόνο στη σχεδιαζόμενη διοργάνωση, η οποία θα έχει το όνομα Super League και θα απέχουν από κάθε άλλο πρωτάθλημα. Ακόμα και από αυτά των χωρών τους.

Επίσης, οι παίκτες τους δεν θα παίρνουν μέρος στους αγώνες των εθνικών ομάδων. Η εντοιλή για τη μελέτη και οργάνωση έχει δοθεί στην στην εταιρεία Key Capital Partners και ο στόχος είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει το 2021. να προετοιμάσει τα πάντα.

Οι διοργανώτριες ομάδες θα έχουν συμβόλαιο 20 ετών και είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντστεστερ Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν ενώ που θα προστεθούν είναι οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Ιντερ, Ρόμα.