UEFA Champions League: «Σκούπισε» τον όμιλο η Σίτι, άλλη μια νίκη η Λειψία

Το «έξι στα έξι» έκανε στο Group G του UEFA Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε με 3-2 εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα. Άλλη μια νίκη πήρε και η Λειψία, 2-1 τη Γιουνγκ Μπόις. Δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού βρήκαν δίχτυα. 

UEFA Champions League: «Σκούπισε» τον όμιλο η Σίτι, άλλη μια νίκη η Λειψία

Στο «κλειστό κλαμπ» των ομάδων που έχουν κάνει το «έξι στα έξι» στους ομίλους του UEFA Champions League μπήκε η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία νίκησε με 3-2 εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα και έγραψε το όνομά της πλάι σε εκείνα των Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Άγιαξ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν και Σπαρτάκ Μόσχας.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με τα γκολ των 20χρονων Μίκα Χάμιλτον (19’) και Όσκαρ Μπομπ (62’) πριν ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού, Χουάνγκ Ιν-Μπομ μειώσει στο 76’. Οι «πολίτες» σκόραραν ξανά στο 85’ με τον Φίλιπς και ο επίσης πρώην «ερυθρόλευκος» Αλεξάνταρ Κάταϊ «έγραψε» το τελικό 2-3.

Έτσι η Σίτι ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με 18 βαθμούς, φυσικά στην πρώτη θέση του Group G, ενώ οι Σέρβοι τερμάτισαν τελευταίοι με έναν βαθμό.

Την ίδια ώρα, η Λειψία έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Γιουνγκ Μπόις και ακολούθησε την Σίτι στους «16» τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς.

Οι Γερμανοί νίκησαν 2-1 τους Ελβετούς εντός έδρας με τα γκολ των Σέσκο (51’) και Φόρσμπεργκ (56’) παρότι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά με τον Κόλεϊ (53’).