Τεν Χάαχ: «Έπρεπε να τα πάμε καλύτερα στο Champions League»

Ένας απογοητευμένος Έρικ Τεν Χάαχ μετάνιωσε για τις «χαμένες ευκαιρίες» και παραδέχθηκε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έπρεπε να τα είχε καταφέρει καλύτερα», καθώς αποχώρησε από το UEFA Champions League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για άλλη μια σεζόν.

Τεν Χάαχ: «Έπρεπε να τα πάμε καλύτερα στο Champions League»

Η εντός έδρας ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου την είδε όχι μόνο να βγαίνει εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και να εξασφαλίζει την τελευταία θέση στον πρώτο όμιλο, που σημαίνει ότι δεν την περιμένει ούτε το UEFA Europa League μετά τα Χριστούγεννα.

Οι ήττες στην έδρα της από τη Γαλατασαράι και εκτός έδρας στην Κοπεγχάγη -παιχνίδια στα οποία η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε πριν χάσει- σήμαινε ότι η δεύτερη ήττα στη φάση των ομίλων από την Μπάγερν αποδείχθηκε μοιραία και ο Τεν Χαγκ εξέφρασε το παράπονο του για τις χαμένες ευκαιρίες και στους έξι αγώνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νομίζω ότι από την πλευρά μας βγάλαμε την Μπάγερν από το ρυθμό του παιχνιδιού με την αμυντική οργάνωση και την οργάνωση του πρέσινγκ, τα καταφέραμε αρκετά καλά, αν όχι να πω πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο μέρος μετά το δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαμε επίσης πολύ καλές επανακτήσεις μπάλας ψηλά στο γήπεδο, αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε.

Επίσης, σε εκείνο το διάστημα του παιχνιδιού είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία από την ανάπτυξη και ο Μπρούνο Φερνάντες σούταρε λίγο πάνω από την εστία. Είχαμε τις στιγμές μας αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε.

Κοιτάζω την ομάδα μου και είχαμε νομίζω τις ευκαιρίες σε παιχνίδια όπου ήμασταν σε θέσεις νίκης, πετύχαμε πολλά γκολ αλλά μετά πρέπει επίσης να δείτε ότι τα χάσαμε μερικές φορές από ατομικά λάθη -όχι από έναν παίκτη αλλά από περισσότερους παίκτες, όχι κάθε φορά το ίδιο- δίνουν στον αντίπαλο ευκαιρίες να γυρίσει.

Είχαμε επίσης πολύ καλά διαστήματα στα παιχνίδια, αλλά πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Τα γεγονότα είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς βαθμούς, είμαστε απογοητευμένοι ως ομάδα, ως προπονητής, είμαι απογοητευμένος. Έπρεπε να τα είχαμε καταφέρει καλύτερα».

Η εστίαση πρέπει τώρα να στραφεί στη διεκδίκηση της Premier League και την επιστροφή στο Champions League, καθώς και στην προσπάθεια κατάκτησης τροπαίων στο FA Cup.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να παίξουμε και τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε, φυσικά, στην Premier League», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι το επίπεδο που θέλουμε να παίζουμε, το Champions League, οπότε πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούμε στην πρώτη τετράδα και του χρόνου να επιστρέψουμε στο Champions League και μετά, φυσικά, έχουμε το FA Cup, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να παίξουμε».

Η Γιουνάιτεντ -έκτη στην Premier League- επιστρέφει στη δράση εκτός έδρας με αντίπαλο τη Λίβερπουλ την Κυριακή (17/12) στο γεμάτο Άνφιλντ.