Champions League: Προκρίθηκαν Ατλέτικο και Ντόρτμουντ - Έμπλεξε η Μίλαν, νίκες για Σίτι και Μπάρτσα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε από το Ρότερνταμ και η Ντόρτμουντ από το «Σαν Σίρο», εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς του Champions League. Νίκες για Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα με ανατροπή. Έμπλεξε η Μίλαν, σώθηκε στο τέλος η Παρί. 

Champions League: Προκρίθηκαν Ατλέτικο και Ντόρτμουντ - Έμπλεξε η Μίλαν, νίκες για Σίτι και Μπάρτσα

Ματσάρες επιφύλαξε το βραδινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε νικηφόρα από το Ρότερνταμ με 3-1 επί της Φέγενορντ και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Champions League. Και η Λάτσιο συνεχίζει στην κορυφαία διοργάνωση που είχε κερδίσει νωρίτερα τη Σέλτικ με 2-0, ενώ η Φέγενορντ θα πάει στο Europa League.

Στον 6ο όμιλο η Μίλαν έμπλεξε σε περιπέτειες, αφού κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης! Η Ντόρτμουντ κέρδισε μέσα στο «Σαν Σίρο» με 3-1 και «καθάρισε» με την πρόκρισή της, συνεχίζοντας στο Champions League. Ποιος θα συνεχίσει στην κορυφαία διοργάνωση από τον όμιλο; Εκεί γίνεται το «έλα να δεις», καθώς το γκολ του Εμπαμπέ με πέναλτι στις καθυστερήσεις στο Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ 1-1 έμπλεξε την κατάσταση για τα καλά. Ένα πέναλτι πάντως που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων. Οι Παριζιάνοι είναι το φαβορί, αλλά αν χάσουν τελευταία αγωνιστική στο Ντόρτμουντ και κερδίσει ένας εκ των Νιούκαστλ - Μίλαν στην αναμέτρηση του Σεντ Τζέιμς Παρκ, τότε οι Γάλλοι πάνε στο Europa!

Στον 7ο όμιλο η Σίτι κέρδισε με ανατροπή τη Λειψία στο Μάντσεστερ. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο ημίχρονο, αλλά οι πρωταθλητές επικράτησαν με 3-2. Η Λειψία που είχε εξασφαλίσει οριστικά τη 2η θέση από την προηγούμενη αγωνιστική «ήπιε θάλασσα» στο δεύτερο μέρος. Στο άλλο ματς του ομίλου που παίχτηκε η 3η θέση, η Γιουνγκ Μπόις επικράτησε με 2-0 του Ερυθρού Αστέρα, με τον Χουάνγκ να έχει δοκάρι για λογαριασμό των Σέρβων. Οι Ελβετοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν στο Europa League και ο Ερυθρός Αστέρας αποχαιρετάει την Ευρώπη.

Στον 8ο όμιλο η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-1 την Πόρτο με ανατροπή και θα γίνει... σφαγή για τη δεύτερη ομάδα που θα συνεχίσει στο Champions League. Πόρτο και Σαχτάρ ισοβαθμούν με 9 βαθμούς και η τελευταία αγωνιστική στο «Ντραγκάο» μεταξύ των δύο ομάδων αναμένεται «καυτή»!

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Λάτσιο - Σέλτικ 2-0
(82’, 85’ Ιμόμπιλε)

Φέγενορντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(77’ Βίφερ - 14’ αυτ. Γκεερτρούιντα, 57’ Ερμόσο, 81’ Χιμένεθ)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3
(37’ Τσουκουέζε - 10’ πέν Ρόις, 59’ Μπάινο Γκίτενς, 69’ Αντεγέμι)

Παρί Σεν Ζερμέν - Νιούκαστλ 1-1
(90+8’ πέν. Εμπαπέ - 24’ Ίσακ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 3-2
(54’ Χάαλαντ, 70’ Φόντεν, 87’ Άλβαρες - 13’, 33’ Οπεντα)

Γιουνγκ Μπόις - Ερυθρός Αστέρας 2-0
(8’ αυτ. Νεντέλκοβιτς, 29’ Μπλουμ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ - Αντβέρπ 1-0
(12’ Ματβιγιένκο)

Μπαρτσελόνα - Πόρτο 2-1
(32’ Κανσελο, 57’ Φέλιξ - 30’ Πέπε)

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ