Η… περσινή ΑΕΚ, δεν αντέχει άλλο!

Για ένα ακόμα ματς οι «κιτρινόμαυροι» κατέρρευσαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Με εξαίρεση τον Πόνσε, οι δέκα παίκτες της ενδεκάδας ήταν από πέρσι στο κλαμπ.

Η… περσινή ΑΕΚ, δεν αντέχει άλλο!

Δεν έκανε σεφτέ ούτε με την Μπάγερν λοιπόν η ΑΕΚ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα ήταν και εύκολο άλλωστε. Παραμένει στο μηδέν ο «Δικέφαλος» στον όμιλο και πλέον ευελπιστεί μονάχα στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Δύσκολο και αυτό.

Αποκόμισαν εμπειρίες βέβαια οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, που όπως επισήμανε ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός είναι σημαντικές. Δεν αντιλέγουμε σε αυτό.

Θα μείνουμε όμως λίγο περισσότερο στην εικόνα της «Ένωσης» στο ματς με τους Βαυαρούς. Που ήταν μια απ’ τα ίδια... Έπαιξε για ένα ημίχρονο, το πάλεψε και γι’ άλλα δεκαπέντε λεπτά στην επανάληψη και μετά τέλος. Πάπαλα. Κατέρρευσε. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Και όχι μονάχα επειδή απέναντί τους είχαν ένα μεγάλο αντίπαλο. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή έχει να κάνει με το ότι οι ίδιοι δεν αντέχουν πια. Είναι εξαντλημένοι, αδειασμένοι, χωρίς νέες ιδέες όπως πρόσφατα σας είχαμε γράψει.

Και όλα αυτά επειδή δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ. Επειδή ο πάγκος δε βοηθάει. Δεν θα μένουμε μονάχα στις μεταγραφές που δεν έγιναν. Το γράψαμε και το ξανά γράψαμε αυτό. Ας σταθούμε και στις μεταγραφές που έγιναν, αλλά δεν βοηθάνε. Ο Μπογέ δεν δείχνει πως θα ενισχύσει ουσιαστικά την ΑΕΚ άμεσα. Ο Άλεφ το ίδιο. Ο Γιαννιώτας ακόμα χειρότερα… Το ίδιο και ο Αλμπάνης, που παραμένει τραυματίας.

Ουσιαστικά η περσινή ομάδα παίζει φέτος. Στην ενδεκάδα που χρησιμοποιήθηκε με την Μπάγερν, μόνο ο Πόνσε είναι ποδοσφαιριστής που προστέθηκε το καλοκαίρι στο ρόστερ. Οι υπόλοιποι δέκα υπήρχαν! Και η μία από τις τρεις αλλαγές ήταν με τον Γκάλο, που κι αυτός υπήρχε. Στους 11 οι 10 και στους 14 οι 12 δηλαδή

Πού είναι η ενίσχυση λοιπόν; Επί της ουσίας πουθενά. Οι περσινοί παίζουν και αυτοί είναι εξαντλημένοι πια. Κι αν ήταν διαθέσιμοι οι Λόπες, Λιβάγια, θα είχαμε κι άλλους δύο περσινούς.

Τέλος πάντων. Ας περιμένουμε τη συνέχεια. Το πρωτάθλημα πρέπει να παραμένει στόχος της ΑΕΚ. Ανεξάρτητα της τιμωρίας για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό. Είναι ακόμα νωρίς, δεν μπορούν να τα παρατήσουν.

Ο Ουζουνίδης άλλωστε εκεί θα κριθεί. Στο αν θα καταφέρει να διατηρήσει την «Ένωση» στο κόλπο της κούπας ως το φινάλε. Στην Ευρώπη το έκανε το χρέος του για φέτος. Ακόμα και χωρίς πόντο να τερματίσει στον όμιλο η «Ένωση», δεν θα κατηγορηθεί.

Υ. Γ.: Ο Αντρέ Σιμόες είπε ότι μιλάει με τη διοίκηση για το νέο του συμβόλαιο, αλλά η διαπραγμάτευση θέλει χρόνο… Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή… Τι χρόνο και δικαιολογίες. Αν άκουγε αυτά που ήθελε θα υπέγραφε χθες. Αλλά, το ότι δεν τα βρίσκουν, το είπε κομψά ο Πορτογάλος.