Λουίς Ενρίκε για την επιστροφή Ντοναρούμα στο Σαν Σίρο: «Δεν νομίζω ότι ανησυχεί»

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λουίς Ενρίκε, θέλει η ομάδα του να διοχετεύσει την εχθρική ατμόσφαιρα σε μια θετική εμφάνιση απέναντι στη Μίλαν το βράδυ της Τρίτης (7/11), καθώς υποβάθμισε τις ανησυχίες για την υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι γηπεδούχοι στον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Λουίς Ενρίκε για την επιστροφή Ντοναρούμα στο Σαν Σίρο: «Δεν νομίζω ότι ανησυχεί»

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν στο Σαν Σίρο για πρώτη φορά μετά την αμφιλεγόμενη αποχώρησή του για την Παρί Σεν Ζερμέν πριν από δύο χρόνια. Ο 24χρονος πραγματοποίησε περισσότερες από 250 συμμετοχές για την Μίλαν, όπου έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα σε ηλικία μόλις 16 ετών, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο και έφυγε με ελεύθερη μεταγραφή.

Είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους οπαδούς των γηπεδούχων, αλλά ο προπονητής του, Λουίς Ενρίκε μιλώντας ενόψει της αναμέτρησης για τη φάση των ομίλων του Champions League, είναι βέβαιος ότι ο Ντοναρούμα μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος στο έργο του και δήλωσε ότι δεν έχουν συζητήσει σε βάθος την επιστροφή του.

«Λοιπόν, έχουμε κάνει περισσότερα αστεία παρά έχουμε μιλήσει γι' αυτό», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε. «Αυτό είναι φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο. Ο Ντοναρούμα έχει ήδη παίξει εδώ με την εθνική ομάδα, με την Ιταλία εναντίον της Ισπανίας (το 2021), και ήμουν εδώ για να το δω. Αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Πολλοί μεγάλοι παίκτες βιώνουν αυτά τα επεισόδια. Δεν έχει σημασία. Είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσεις και να μείνεις συγκεντρωμένος στο παιχνίδι».

Ο Ντοναρούμα επέστρεψε επίσης στο Σαν Σίρο τον Σεπτέμβριο για τον προκριματικό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Ουκρανία, όπου αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

«Στα ισπανικά, υπάρχει μια ειδική έκφραση: οι αμφισβητούμενες αγάπες είναι οι πιο επιθυμητές», δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε. «Αυτό συμβαίνει στους ποδοσφαιριστές όταν αλλάζουν ομάδα, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Θα είναι μια μοναδική εμπειρία γι' αυτόν.

Όπως πάντα, θέλουμε απλώς να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα και να προσπαθήσουμε να την κάνουμε μια φυσιολογική εμπειρία. Οι φίλαθλοι θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι και θα προσπαθήσουμε να διοχετεύσουμε αυτή την ατμόσφαιρα για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι».

Ο συμπαίκτης του Ντοναρούμα, Μίλαν Σκρίνιαρ, πρόκειται επίσης να επιστρέψει στο Σαν Σίρο, αφού άφησε την Ίντερ για την Παρί Σεν Ζερμέν με ελεύθερη μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι.

Απολαμβάνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της πρώην ομάδας του και υποστήριξε τον Ντοναρούμα να ξεπεράσει την υποδοχή που μπορεί να αντιμετωπίσει.

«Δεν νομίζω ότι ο Τζίτζιο ανησυχεί», δήλωσε. «Είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Έχει τόση εμπειρία και ξέρω ότι θα είναι 100 συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό».

Η πρωτοπόρος του ομίλου Παρί Σεν Ζερμέν γνωρίζει ότι με νίκη θα βρεθεί σε επιβλητική θέση στον όμιλο F μετά από τέσσερις αγώνες, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να αντιμετωπίζει τη Νιούκαστλ στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το βράδυ της Τρίτης.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε 3-0 τη Μίλαν στο Παρκ ντε Πρενς πριν από δύο εβδομάδες, αλλά ο Ισπανός προπονητής θέλει να διασφαλίσει ότι θα προσεγγίσει αυτό το παιχνίδι από το μηδεν.

«Λογικά μιλώντας θα πρέπει να ξεχάσουμε το παιχνίδι στο Παρίσι, αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι», δήλωσε. «Ο στόχος μας είναι δύσκολος απέναντι σε μια δυνατή ομάδα με ισχυρή ιστορία».

Ο Λουίς Ενρίκε έπλεξε επίσης το εγκώμιο του 17χρονου μεσοεπιθετικού Γουόρεν Ζαΐρ-Εμερί, ο οποίος έδωσε δύο ασίστ εναντίον της Μίλαν τον περασμένο μήνα. Η φόρμα του αυξάνει τις εκκλήσεις για την πρώτη του διεθνή κλήση με τη Γαλλία.

«Είναι ένα διαμάντι», είπε. «Οι πιο έξυπνοι παίκτες είναι πάντα σε θέση να τοποθετούνται με βάση το πού βρίσκονται οι συμπαίκτες τους. Ο Γουόρεν ξέρει πώς να το κάνει αυτό. Το έχει μάθει ο ίδιος και είναι πολύ εύκολο να εκπαιδεύσεις παίκτες με αυτόν τον τρόπο.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι η ταπεινότητά του. Είναι μόλις 17 ετών, αλλά είναι τόσο ταπεινός. Αυτή είναι η καλύτερη κληρονομιά που μπορούν να δώσουν οι γονείς ή μια οικογένεια στο παιδί και ο Γουόρεν είναι εξαιρετικός από αυτή την άποψη».