Αλμέιδα: «Στόχος μας να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ξεκαθάρισε ότι στόχος της ομάδας του είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League και υπογράμμισε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ενόψει του αυριανού (22/8) αγώνα με την Αντβέρπ στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Αλμέιδα: «Στόχος μας να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League»

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για το αυριανό (22/8) πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ με αντίπαλο την Αντβέρπ, για τα πλέι-οφ του Champions League.

Ο προπονητής της «Ένωσης», Ματίας Αλμέιδα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τόνισε: «Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, όπως όλους. Έχουμε αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο. Είχαμε λίγες μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι και γνωρίζουμε γιατί. Έχουμε κάνει μόνο μια προπόνηση. Έχουμε συλλέξει περισσότερες πληροφορίες από την προπόνηση που έχουμε κάνει».

Για την κατάσταση της ομάδας μετά την πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: «Αρχικά ο στόχος ήταν να περάσουμε τον επόμενο γύρο για να είμαστε εδώ, οπότε πνευματικά ήμασταν έτοιμοι. Καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια, αλλά είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε τουλάχιστον στο Europa League. Αλλά ο στόχος μας είναι να περάσουμε και αυτόν τον προκριματικό και να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League».

Για το αν περιμένει διαφορές σε σχέση με το φιλικό το καλοκαίρι κόντρα στην Αντβέρπ: «Το φιλικό που δώσαμε στην προετοιμασία σε σχέση με το αυριανό θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει καλή λειτουργία, μια ομαδική δουλειά που έχει πολύ καλή μέσα στο γήπεδο. Έχει γρήγορους και δυναμικούς παίκτες, έχουν κερδίσει αυτά που είχαμε κερδίσει και εμείς πέρυσι. Είναι δύο ομάδες με λίγο διαφορετικό στυλ, αλλά με ακριβώς την ίδια πρόθεση. Να νικήσουν. Θεωρώ πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για την είσοδο στο Champions League: «Αυτό που σκεφτόμουνα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα ήταν να παραμείνω στη θέση μου και ο Θεός να με βοηθήσει να πάρω το πρωτάθλημα. Αυτό το έβλεπα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση ήταν η συνέπεια του στόχου που είχαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έπειτα σχετικά με τους προπονητές που θα αντιμετωπίσω, συμπληρώνω 12 με 13 χρόνια ως προπονητής και έχω μια ιστορία ως ποδοσφαιριστής. Δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης με αυτά που έχουν ζήσει άλλοι.

Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Απολαμβάνω που είμαι προπονητής στην ΑΕΚ. Επιθυμώ πραγματικά να κάνουμε μια καλή πορεία γιατί έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Επειδή υπήρξα ποδοσφαιριστής υπάρχει και κάτι άλλο. Οι προπονητές δεν παίζουμε, δεν είμαστε πλέον παίκτες. Οι σημαντικοί εδώ είναι οι ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και το να μπω σε έναν ανταγωνισμό με προπονητές είναι κάτι που δεν με ελκύει».