ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2: Τι πρόκριση Μιχάλη! (highlights)

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2-2) και πέρασε στα play off του Champions League. ΤΡΟΜΕΡΟ ΦΙΝΑΛΕ, αντίπαλος η Αντβέρπ. Αραούχο, Βίντα τα χρυσά γκολ

ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2: Τι πρόκριση Μιχάλη! (highlights)

Ιστορική, μεγάλη για τον Μιχαλη πρόκριση της ΑΕΚ. Ήταν πίσω με δύο γκολ από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά Αραούχο και ο Κροάτης Βίντα την έστειλαν στα play offs του Champions League. Το 2-2 έφερε την ΑΕΚ αντίπαλο της Αντβέρπ (πρώτο ματς την Τρίτη στο Βέλγιο) ενώ η Ντινάμο θα παίξει στα play off του Europa εναντίον της Σπάρτα Πράγας. Κι ενώ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της, αλλά η ΑΕΚ ήταν ηρωική και τα κατάφερε.

Ένα αξέχαστο και ιστορικό παιχνίδι, μια φοβερή ανατροπή στο τέλος απέναντι σε μία ομάδα που έκανε μεγάλο παιχνίδι και είχε φτάσει μια ανάσα. Όμως ο Αραούχο έδειξε την αρχηγική στάση του και την κλάση του κι ο Βίντα πλήγωσε αφόρητα τους συμπατριώτες του.

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς και είχε ευκαιρία στο 1' με τον Πινέδα, ενώ στη συνέχεια κράτησε τον έλεγχο και απείλησε ξανά με τον Τσούμπερ στο 17' αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε. Η Ντινάμο ανέβηκε και είχε ευκαιρία με τον Πέκοβιτς στο 23', η ΑΕΚ είχε αδυναμίες πίσω, δεν το πλήρωσε στο 44' από το άστοχο σουτ του Μπουλάτ, όμως στις καθυστερήσεις δέχτηκε το γκολ από τον Σούταλο. Από σέντρα ο Πέτκοβιτς νίκησε το Ρότα, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Μιχαϊλιτσένκο, αλλά ο Γιόσιπ Σούταλο ήταν μόνος του και έκανε το 0-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει με την έναρξη του δεύτερου μέρους και στο 51' ο Σούταλο από σέντρα του Ρότα παραλίγο να βάλει αυτογκόλ. Μεγάλη διπλή ευκαιρία είχαν Πινέδα και Γιόνσον στο 55', αλλά πρώτα το σουτ κόντραρε και στη συνέχεια ο Λιβάκοβιτς έκανε τρομερή απόκρουση. Στο 57' ο Λιβάκοβιτς νίκησε στο τετ-α-τετ τον Άμραμπατ σε νέα μεγάλη επέμβαση. Στο 64' από καλή θέση το φάουλ του Τσούμπερ έφυγε άουτ, αλλά στο 65' σε κάθετη του Πέτκοβιτς ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς με το αριστερό έκανε το 0-2. Ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το φάουλ του Γκατσίνοβιτς και η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει δυνάμεις για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 78' ο Λιβάι ήταν οφσάιντ όταν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ κι έτσι το γκολ του Μουκουντί σωστά δεν μέτρησε. Δεν μέτρησε γκολ του Μάνταλου στο 90' για οφσάιντ, αλλά στις καθυστερήσεις ο Θεός ήθελε ΑΕΚ.

Ο Αραούχο με δυνατό σουτ από κόρνερ του Ελίασον έκανε το 1-2 στο 83' και ο Βίντα (μπαίνοντας οριακά πριν από την εκτέλεση στην περιοχή) μετά την απόκρουση του Λιβάκοβιτς στο πέναλτι του Λιβάι έγραψε το 2-2 και έστειλε την ΑΕΚ στα «ουράνια». Δίπλα στον Μιχάλη της! Το πέναλτι κέρδισε ο Αραούχο πιέζοντας τον Λιούμπισιτς που εκανε χέρι. Ο Αραούχο που ήταν ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ της πρόκρισης.

Μικρογραφία

ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2

Γήπεδο: OPAP Arena

Σκόρερ: 45'+2' Σούταλο 0-1, 65' Λιούμπισιτς 0-2, 90'+3' Αραούχο 1-2, 90'+10' Βίντα 2-2

Διαιτητής: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)

Κίτρινες: 32' Ιβανούσετς, 70' Μίσιτς, 77' Μιχαϊλιτσένκο, 80' Άμραμπατ (πάγκος), 81' Σούταλο, 90' Μάριν

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον (76' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (67' Γκατσίνοβιτς), Άμραμπατ (67' Ελίασον), Πινέδα (76' Μάνταλος), Τσούμπερ (67' Αραούχο), Γκαρσία

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Γ. Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μίτσιτς, Μπούλατ, Σπίκιτς (87' Μάριν), Ιβάνουσετς, Μιχαϊλιτσένκο, Πέτκοβιτς