Μπίτσκαν: «Είναι ξεκάθαρο πως η ατμόσφαιρα θα είναι… κολασμένη και έξτρα καυτή»

Ο τεχνικός της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ιγκόρ Μπίτσκαν μίλησε για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ και αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα στην OPAP Arena.

Μπίτσκαν: «Είναι ξεκάθαρο πως η ατμόσφαιρα θα είναι… κολασμένη και έξτρα καυτή»

Ο Ιγκόρ Μπίτσκαν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που έγινε στην Κροατία στάθηκε στην ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει η ομάδα το στην Αθήνα.

«Όλα είναι ξεκάθαρα, μας περιμένει μια δύσκολη πρόκληση, ένα δύσκολο έργο. Πρέπει να νικήσουμε, θέλουμε να νικήσουμε. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, θα ρίξουμε τους εαυτούς μας στη μάχη, θα δώσουμε το μάξιμουμ και πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετό για να νικήσουμε και να προκριθούμε», ανέφερε αρχικά ο Μπίτσκαν.

Για την ατμόσφαιρα που περιμένει στην Ελλάδα, καθώς και ως παίκτης έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ: «Έπαιξα σε ένα διαφορετικό γήπεδο, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό να κάνουμε τη σύγκριση. Ξέρω τι είναι ένα γήπεδο τέτοιου τύπου και πώς είναι η ατμόσφαιρα σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο πως θα είναι… κολασμένη και έξτρα καυτή, αλλά ας προσπαθήσουμε να βγούμε από το ηφαίστειο με τα χέρια μας ψηλά».

Για την κατάσταση στην ομάδα: «Θα δούμε για την κατάσταση. Δεν προπονήθηκαν όλοι μετά το παιχνίδι. Όσο για τη διαθεσιμότητα για το παιχνίδι, έχουμε αποφασίσει ότι θα δούμε ποιους θα έχουμε για να παίξουν».

Για το τι ρεβάνς περιμένει: «Είχα ξαφνιαστεί που δεν είχα δεχτεί ερώτηση για την ΑΕΚ πριν το πρώτο παιχνίδι, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο τι ομάδα είναι. Μερικοί που έπαιξαν είπαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Βγήκαν πιο δυνατοί στο δεύτερο μέρος και φάνηκε ότι ήταν. Η αλήθεια είναι με την ισορροπία δυνάμεων είναι δύσκολο να κρίνεις, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε στην κορυφή της απόδοσής μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Η αντίπαλος είναι σκληρή, έμπειρη, επιθετική και δεν είναι ασταθής, γι’ αυτό απαιτείται υψηλό επίπεδο από εμάς».

Για την κατάσταση του Μάρτιν Μπατούρινα: «Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, έχει κάποιου είδους ιό, πυρετό και προπονείται λίγο, γι’ αυτό θα δούμε. Ελπίζω ότι οι Μίσιτς και Σπάσιτς θα είναι έτοιμοι, θα το δούμε στην προπόνηση».

Για το αν έκαναν προπόνηση στα πέναλτι: «Πρέπει σίγουρα να συμφωνήσουμε ότι έχουμε 11 παίκτες, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, και κάνουμε πράγματα για να είμαστε έτοιμοι».

Για το τι περιμένει γενικά στην Αθήνα και τους δρόμους: «Περιμένω τα ίδια που αντιμετώπισαν εκείνοι εδώ. Δεν υπήρξαν προβλήματα, ένιωσαν ασφαλείς. Το περιμένω αυτό επίσης στην Αθήνα».

Για την καλή πορεία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη φέτος: «Το πρωτάθλημά μας είναι αναπτυσσόμενο, το δικό τους είναι ανταγωνιστικό, επενδύουν πολλά χρήματα, έχουν έμπειρους παίκτες. Είναι εστιασμένοι στο αποτέλεσμα επειδή ο ανταγωνισμός τους αναγκάζει, δεν κάνουν πολλά πειράματα, αποκτούν καλούς παίκτες, είναι σχεδόν όλοι διεθνείς. Δεν είναι τυχαίο. Χτίζονται γήπεδα, οι οπαδοί θέλουν ποιότητα και αποτελέσματα».

Για την αγωνιστική πτώση της Ντιναμό στο δεύτερο ημίχρονο: «Αναλύσαμε, κάθε ομάδα πέφτει στο δεύτερο ημίχρονο, γι’ αυτό υπάρχουν οι αλλαγές. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, αν δεν πέσαμε λόγω φυσικής κατάστασης, εκείνοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Αν ήταν θέμα φυσικής κατάστασης, θα συνέβαινε από το 60’ ή το 70’ αλλά εκείνοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Σε προηγούμενα παιχνίδια δεν είδα πτώση, εκτός από το πρώτο παιχνίδι με τη Χάιντουκ για το Super Cup. Η φυσική κατάσταση δεν είναι πρόβλημα».

Τέλος, για τις πιθανές μεταγραφές: «Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο, η προσοχή μας είναι στο παιχνίδι. Τα έχουμε πει εδώ και καιρό, αλλά δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι’ αυτό».