Το… κίνημα της βαριοπούλας!

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα δώρα της τύχης, αντέδρασε ώριμα και αποφασιστικά στην πίεση, βρήκε τον τρόπο και πήρε αυτό που ήθελε διαμορφώνοντας έτσι χαρακτήρα και μέταλλο.

Το… κίνημα της βαριοπούλας!

Λένε πως «η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς» και ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μαρσέιγ είχε και τύχη και τόλμη.

Για την ακρίβεια το δεύτερο δεν το είχε από την αρχή αλλά το βρήκε από το δεύτερο ημίχρονο κι έπειτα και τον βοήθησε να φτάσει σε μια τεράστια επιτυχία: Να προκριθεί στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μέσα από τα παιχνίδια των προκριματικών, μέσα στο καλοκαίρι με τα λάθη και τα σωστά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «σφυρηλατεί» τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία και το… μέταλλο από το οποίο θέλει να φτιάξει την ομάδα που θα παρουσιάσει φέτος.

Στη Μασσαλία λοιπόν ξεκίνησε με λάθος τρόπο τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του με συνέπεια η τύχη να… χτυπάει υπερωρίες ειδικά στο πρώτο μέρος, εκεί όπου οι Γάλλοι άφηναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη να περνούν και δεν… σκότωναν τον αντίπαλό τους.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στη συνέχεια και οι Μαρσεγιέζοι αντιλήφθηκαν πως από τη στιγμή που δεν σκότωσαν τους τύπους που είχαν απέναντί τους, δύσκολα θα ξεμπέρδευαν.

Ο Γιοβάνοβιτς παραδέχθηκε το λάθος με τον Βέρμπιτς, απέσυρε και τους soft, Σπόραρ, Τζούρισιτς και έβαλε μέσα… κομάντος!

Παλάσιος, Μπερνάρ και Ιωαννίδης έκαναν άνω -κάτω την άμυνα των Γάλλων που διαπίστωσαν πως δεν θα έχουν εύκολο βράδυ. Δεν το κατάλαβε αμέσως όμως ο Μαρθελίνο που έβγαλε τον Ομπαμεγιάνγκ και έδωσε εντολή στους παίκτες του να μείνουν πίσω για να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Λάθος που το πλήρωσε, όπως και η άκομψη ενέργεια να αντικαταστήσει τον Λόπεθ με τον Μπλάνκο για τα πέναλτι. Ο «εκλεκτός» του μάλιστα στη Θέλτα είχε πιάσει 1 στα 24 πέναλτι!

Ο Παναθηναϊκός είχε και τύχη, διότι ο Γκεντουζί ανόητα έκανε το πέναλτι που κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και έχασε το πρώτο πέναλτι στη συνέχεια. Όμως εκεί που έφτασε το πράγμα η Μαρσέιγ είχε το ψυχολογικό βάρος του «κι αν αστοχήσουμε;»

Αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός είναι ο χαρακτήρας που έδειξε και ότι δεν διαλύθηκε από την πίεση των Γάλλων. Αν έκανε η Μαρσέιγ τις ευκαιρίες της γκολ τι θα γινόταν; Με τα αν δεν γίνεται τίποτε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μάθει την ομάδα του να βαδίζει με αυτά που έχει στα χέρια της.

Το πού θα φτάσει κανείς δεν γνωρίζει, διότι τώρα διαμορφώνεται ως οργανισμός και ως ομάδα. Απέναντι στην Μπράγκα προφανώς ο βαθμός δυσκολίας είναι μικρότερος σε σχέση με τους Γάλλους, αλλά όπως την… πάτησαν στη Μασσαλία, έτσι μπορεί να την πατήσουν και στο Κορωπί.

«Χτύπημα με βαριοπούλα» γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Μαρσέιγ. Πράγματι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει σαν ένας εργοδηγός που έχει μπροστά του έντεκα… ρομπότ με βαριοπούλες που χτυπάνε και αλίμονο αν βρουν ψαχνό…