Παναθηναϊκός- Μαρσέιγ 1-0: Μπήκε… οδηγός στην κούρσα!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 1-0 της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Champions League. Το γκολ ο Μπερνάρ στο 83’, στις 15 Αυγούστου στη Μασσαλία η ρεβάνς

Παναθηναϊκός- Μαρσέιγ 1-0: Μπήκε… οδηγός στην κούρσα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για τα play off του Champions League, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 της Μαρσέιγ στη Λεωφόρο και ανήμερα Δεκαπενταύγουστου στο «Βελοντρόμ» θα τα παίξει «όλα για όλα».

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι από τους Γάλλους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στο β’ μέρος, έχασαν ευκαιρίες και με τον Μπερνάρ στο 83’ μπήκαν στην… θέση του οδηγού.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 65’ λόγω αποβολής του Κοντογκμπιά.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «βγάλει» χωρίς μεγάλη δυσκολία το πρώτο μέρος απέναντι στη Μαρσέιγ.

Είχε την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, δημιούργησε προϋποθέσεις για κάποιες καλές φάσεις, αλλά κυρίως ο Βέρμπιτς στην τελική προσπάθεια ήταν απρόσεκτος.

Οι Γάλλοι πίεσαν πολύ ψηλά σε όλο το πρώτο μέρος την άμυνα του Παναθηναϊκού, έχασαν ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 22’, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο τον Μπρινιόλι.

Δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ειδικά με το δίδυμο Βιλένα- Πέρεθ στο κέντρο.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πίεσαν πολύ την άμυνα της Μααρσέιγ με τους Τζούρισιτς, Βιλένα, Πέρεθ να είναι πάρα πολύ καλοί.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει και να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του.

Τα κατάφερε όμως στο 83’ με τις τρεις αλλαγές που έκανε ο Γιοβάνβιτς, καθώς ο Κλεϊνχέισλερ πάσαρε στον Ιωαννίδη, που τροφοδότησε τον Μπερνάρ κι εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0.

Οι «πράσινοι» δικαιώθηκαν για την προσπάθειά τους σε όλο το ματς ειδικά στο β’ μέρος και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 1-0.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ 1-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβατς (Ρουμανία)

Σκόρερς: Μπερνάρ (83’)

Κίτρινες: Τζούρισιτς (43’), Πέρεθ (77’), Μπερνάρ (90’)- Κοντογκμπιά (1’, 65’), Εντιαγιέ (16’), Μπαλέρντι (31’)

Κόκκινη: Κοντογκμπιά (65’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, - Χουάνκαρ (79’ Μλαντένοβιτς), Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης- Πέρεθ, Βιλένα (78’Τσέριν) -Τζούρισιτς (71’ Μπερνάρ) Βέρμπιτς (λ.τ. 58’ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι-Σπόραρ (72’ Ιωαννίδης)

ΜΑΡΣΕΪΓ (Μαρθελίνο): Λόπεθ- Κλος, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Λόντι-Βερετού (85’ Γκεντουζί), Κοντογκμπιά- Ουνάχι (67’ Ρονζιέρ), Εντιαγέ (74’ Μουγκχέ), Σαρ (74’ Αρίτ )- Ομπαμεγιάνγκ (86’ Μπεμπά)