Τζούρισιτς: «Στόχος κάθε ποδοσφαιριστή είναι το Champions League»

Για τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Φίλιπ Τζούρισιτς πριν το ματς με τη Μαρσείγ για τα προκριματικά του Champions League.

Τζούρισιτς: «Στόχος κάθε ποδοσφαιριστή είναι το Champions League»

Στο match programme πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ μίλησε ο νέος άσος του «τριφυλλιού» Φίλιπ Τζούρισιτς.

Ο Σέρβος άσος μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, την απόφαση να έρθει στον Παναθηναϊκό αλλά και τον στόχο του Champions League.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό για περισσότερο από έναν μήνα. Συμμετείχες στην προετοιμασία, έπαιξες στα φιλικά, άρχισαν και τα επίσημα ματς με χαμόγελα, γνώρισες την ομάδα, τον κόσμο, το γήπεδο… Πώς αισθάνεσαι πλέον με τα πράσινα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα πάντα είναι θετικά κι αυτό μου δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση. Η προετοιμασία πήγε καλά, αν και δεν είχα πολύ χρόνο για διακοπές και για να ξεκουραστώ όσο θα ήθελα. Αλλά έπρεπε να αρχίσουμε τη δουλειά. Και το ξεκίνημα ήταν υπέροχο γιατί κερδίσαμε την Ντνίπρο στο πρώτο ματς και πανηγυρίσαμε την πρόκριση στη ρεβάνς. Είναι πολύ σημαντικό που αρχίσαμε τη σεζόν εξασφαλίζοντας αμέσως την παρουσία μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους».

Τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά σε αναγκάζουν σε βουτιά στα… βαθιά από νωρίς. Προτού καλά-καλά αρχίσει η σεζόν, βρίσκεσαι να παίζεις «τελικούς». Πώς το διαχειριστήκατε ως ομάδα;

«Πράγματι είναι μια δύσκολη περίοδος διότι στο διάστημα που ουσιαστικά χτίζεις την ομάδα σου, πρέπει παράλληλα να δώσεις σημαντικά παιχνίδια. Κι αν δεν πετύχεις σ’ αυτά τα ματς, μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η σεζόν. Ήταν λοιπόν πολύ σημαντικό να αρχίσουμε με θετικά αποτελέσματα. Κι ευτυχώς το κάναμε».

Σας έφυγε ένα βάρος μετά την Ντνίπρο, που μπορεί να σας αποσυμπιέσει κάπως απ’ την πίεση των αγώνων που έρχονται με την Μαρσέιγ;

«Για να πω την αλήθεια, όταν παίζεις τέτοια ματς υπάρχει πάντοτε πίεση. Άλλωστε, ο μεγάλος στόχος για κάθε ποδοσφαιριστή είναι το Champions League. Εκεί ονειρευόμαστε να παίξουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν πολύ σημαντικό για τον σύλλογο που επέστρεψε σε ομίλους έπειτα από επτά χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε αυτό τον στόχο. Αυτό δείχνει επίσης ότι ο σύλλογος βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο. Πέρυσι η ομάδα αποκλείστηκε στα προκριματικά και εφέτος πέρασε στους ομίλους. Αυτό δείχνει πρόοδο, εξέλιξη και βελτίωση».

Είναι σημαντικό που, νωρίς στη σεζόν, πετύχατε τον πρώτο στόχο σας;

«Ναι, πολύ. Στο τέλος της σεζόν, κοιτάζοντας πίσω, θα δεις ότι κάτι θετικό πέτυχες. Αυτό που συνέβη είναι ένα καλό σημάδι».

Ακολουθεί μια μεγάλη πρόκληση απέναντι στη Μαρσέιγ, που ακόμα δεν έχει δώσει επίσημο ματς. Μπορεί να αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό το γεγονός ότι έχει ήδη στα πόδια του δύο σημαντικούς αγώνες;

«Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την κατάσταση που θα εμφανιστεί μια ομάδα. Μπορεί να είναι πλεονέκτημα για εμάς που έχουμε ήδη αγώνες, μπορεί και για εκείνους αν είναι πιο φρέσκοι. Εξαρτάται απ’ την κατάσταση που θα βρεθεί κάθε ομάδα στα δύο παιχνίδια. Εμείς λοιπόν θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας και στην προετοιμασία μας προκειμένου να εμφανιστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παίζουμε το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε δυνατοί για να τους αντιμετωπίσουμε κατάλληλα».

Έχετε μπροστά σας μια δύσκολη αποστολή; Θεωρείς ότι είναι εφικτή η πρόκριση;

«Σίγουρα έχουμε απέναντί μας έναν δυνατό αντίπαλο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μπορούμε όμως να τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει για τη Μαρσέιγ;

«Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, απ’ τους μεγαλύτερους στη Γαλλία. Έχουν «καυτή» ατμόσφαιρα στην έδρα τους, όπως κι εμείς στη δική μας. Ξέρω αρκετούς παίκτες της Μαρσέιγ, μάλιστα κάποιοι είναι και φίλοι μου. Σίγουρα πρόκειται για μια ισχυρή ομάδα, που έχει πλεονέκτημα. Χρόνο με τον χρόνο αποδεικνύει ότι είναι ένας σύλλογος κορυφαίου επιπέδου. Για εμάς λοιπόν είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση για να δούμε πού βρισκόμαστε».

Έπαιξες για πρώτη φορά στη Λεωφόρο σε επίσημο ματς παρουσία των οπαδών της ομάδας κι ένιωσες τον… ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα. Πώς ήταν αυτή η αίσθηση;

«Ήταν κάτι πολύ ωραίο. Το περίμενα για να πω την αλήθεια γιατί απ’ την πρώτη στιγμή μου έλεγαν για την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφη η αίσθηση και νομίζω ότι αν είμαστε και καλύτεροι στο παιχνίδι μας, θα είναι ακόμα καλύτερη και η ατμόσφαιρα. Πιστεύω όμως ότι δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας γιατί ξέρουν ότι σίγουρα θα έχουν τρία παιχνίδια ευρωπαϊκών ομίλων εντός έδρας».