ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Αποφάσισε η UEFA, ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια 18 ή 19 Αυγούστου

H UEFA προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Αποφάσισε η UEFA, ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια 18 ή 19 Αυγούστου

Απόφαση για την τύχη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήρε η UEFA μετά την δολοφονική επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν που οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και στον σοβαρό τραυματισμό ενός 13χρονου κοριτσιού.

Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάνθηκε πως η ρεβάνς στο Ζάγκρεμπ θα γίνει κανονικά, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και το ματς στην Νέα Φιλαδέλφεια θα παιχθεί είτε την Παρασκευή (18 Αυγούστου) είτε το Σάββατο (19/8).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA :

«Η UEFA εκφράζει τη λύπη της για τα φρικιαστικά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια μιας ζωής. Εκφράζοντας τη βαθύτατη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του θύματος, στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τους οπαδούς της, θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι η βία δεν έχει θέση στο άθλημά μας και αναμένουμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της τρομερής πράξης θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη στο η συντομότερη καθυστέρηση.

Μετά τη χθεσινή βία και σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, η UEFA αποφάσισε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να διεξαχθεί απόψε ο αγώνας της ΑΕΚ με την GNK Dinamo.

Σύμφωνα με το άρθρο 26.01 του Κανονισμού του UEFA Champions League 2023/24, ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί απόψε στο Στάδιο της Αγίας Σοφίας στην Αθήνα αναβάλλεται.

Ο αγώνας GNK Dinamo (CRO) εναντίον της ΑΕΚ (GRE) στο Ζάγκρεμπ θα διεξαχθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023 (20:00 CET) όπως έχει προγραμματιστεί.

Η UEFA βρίσκεται σε επαφή και με τους δύο συλλόγους για να επιβεβαιώσει την ημερομηνία για τον προγραμματισμένο αγώνα μεταξύ της AΕΚ (GRE) και της GNK Dinamo (CRO), δηλαδή είτε την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 είτε το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023.

Η προηγουμένως κοινοποιηθείσα απόφαση περί απουσίας φιλοξενούμενων οπαδών και στους δύο αγώνες διατηρείται και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110