Ο Πέρεθ τρέχει μόνος του…

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, έχει μπροστά του την πρόκληση του Champions League, αλλά έχει κενά στο ρόστερ του και χρειάζεται ενίσχυση ειδικά στα χαφ

Ο Πέρεθ τρέχει μόνος του…

Στα μέσα του χειμώνα, όταν θα παίζει σε ομίλους του Champions ή του Europa League ελάχιστοι θα θυμούνται πως ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ισοπαλία 2-2 μέσα στη Λεωφόρο για να αποκλείσει την Ντνίπρο κι αφού πρώτα είχε κερδίσει με 1-3 σε ουδέτερη έδρα στη Σλοβακία.

Οι «πράσινοι» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκαναν τη δουλειά τους λοιπόν προκρίθηκαν τουλάχιστον σε ομίλους του Europa League και μπορούν να ελπίζουν πως θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τα… αστέρια του Champions League.

Το παιχνίδι της Λεωφόρου είναι ωστόσο αρκούντως διδακτικό για όλους στο «τριφύλλι». Διότι αντιλήφθηκαν πως αν δεν τρέξουν, δεν ματώσουν, δεν παλέψουν τίποτε δεν θα τους χαριστεί.

Το παράδειγμα το έδωσε η ίδια η Ντνίπρο. Μια ομάδα που είχε να παίξει από το Μάρτιο, «εξοστρακισμένη» από το σπίτι της με το μυαλό στη χώρα της και όλα όσα συμβαίνουν εκεί έχασε 1-3 στο πρώτο ματς.

Ήρθε όμως στη Λεωφόρο να τα παίξει όλα για όλα. Πάλεψε μέχρι εκεί που δεν παίρνει παρά τα λάθη της και υποχρέωσε τους «πράσινους» να αντιληφθούν πως έχουν ακόμα πολλά κενά.

Πως θα πρέπει να διορθώσουν την εικόνα τους στη μεσαία γραμμή, όπου ο Ρούμπεν έτρεχε ουσιαστικά μόνος του, θα πρέπει να βρουν τρόπους να μην δέχονται γκολ μέσα από την μικρή περιοχή από στημένη φάση, να βρουν λύσεις, ώστε να δημιουργούν και υπόλοιποι πέραν του Τζούρισιτς.

Απέναντι στη Μαρσέιγ δύσκολα θα υπάρξει η αντίδραση άμυνας όπως στο πρώτο γκολ της Λεωφόρου, ούτε θα χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν πάρα πολύ. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ενισχυθεί στη θέση του αμυντικού χαφ για να μην είναι μόνος του ο Ρούμπεν Πέρεθ και να βγάλει τη χρονιά προσπαθώντας να τα κάνει όλα διότι δεν θα τα καταφέρει.

Μπορεί να υπάρχει ποιότητα με τους Τζούρισιτς και Βιλένα, αλλά το κέντρο θέλει και «πνευμόνια», παίκτες που να μπορούν να καλύψουν χώρους.

Ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει κατακόρυφα από εδώ και πέρα και οι «πράσινοι», που έχουν έναν… μαραθώνιο μπροστά τους σε Ελλάδα και Ευρώπη θα πρέπει να έχουν έτοιμες, ποιοτικές, αξιόπιστες λύσεις.

Όπως συνηθίζουν πλέον να λένε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού: «Ο Ιβάν ξέρει…». Ασφαλώς και ξέρει. Αλλά τα κενά είναι εκεί και «φωνάζουν»!