Ιωαννίδης: «Να κλειδώσουμε την πρόκριση στην Αθήνα»

Δηλώσεις μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-3 επί την Ντνίπρο παραχώρησε ο Φώτης Ιωαννίδης.

Ιωαννίδης: «Να κλειδώσουμε την πρόκριση στην Αθήνα»

Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έκανε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 1-3 εκτός έδρας της Ντνίπρο για τα προκριματικά του Champions League και θέλει να κλειδώσει την πρόκριση στον επαναληπτικό στην Αθήνα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης μίλησε μετά τη νίκη του τριφυλλιού και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη νίκη, υπήρχε πιο ιδανική αρχή για τον Παναθηναϊκό;

«Θεωρώ ότι κάναμε αυτό που έπρεπε. Πήραμε ένα σοβαρό προβάδισμα και απομένει άλλο ένα βήμα για να κλειδώσουμε την πρόκριση».

Λέγαμε πέρυσι ότι για τον Παναθηναϊκό ήταν πρόβλημα η δυστοκία. Φέτος αρχίζετε με τρία γκολ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Λύνεται αυτό το πρόβλημα;

«Πιστεύω ότι ήταν θέμα χρόνου να βρούμε τις λύσεις και να κάνουμε αυτό που χρειάζεται επιθετικά. Έχουμε τους παίκτες και τα κατάλληλα μέσα για να συνεχίσουμε να σκοράρουμε».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην αγχώνεται από τη Ντνίπρο και να ελέγχει το ματς, ίσως με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά.

«Έχω την αίσθηση ότι προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό. Όντως, στο τέλος ήμασταν λίγο σε σύγχυση, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό σε ένα βαθμό. Ήταν τα τελευταία λεπτά, έπρεπε να τελειώσει το ματς».

Την πρόκριση τη θεωρούμε δεδομένη ή μπάλα είναι και γυρίζει;

«Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και το ίδιο συγκεντρωμένοι ώστε να κλειδώσουμε την πρόκριση στην Αθήνα».

Εσύ περίμενες αυτή την εμφάνιση σήμερα, ουσιαστικά στην αρχή της σεζόν;

«Εννοείται ότι την περίμενα. Είμαστε μεγάλη ομάδα, με μεγάλους παίκτες. Είναι δουλειά μας και στόχος μας να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις, κάθε φορά που αγωνιζόμαστε».

Έχουμε μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση, εφόσον προκριθεί. Είναι ικανός, είναι έτοιμος για μία τόσο μεγάλη μάχη;

«Εγώ είμαι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος στον πλανήτη. Θεωρώ ότι είμαστε ικανοί να χτυπήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και μπορούμε να πετύχουμε τον σκοπό μας. Όμως, προηγείται το δεύτερο ματς με τη Ντνίπρο και έπονται τα υπόλοιπα».