Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: Περιμένοντας την Μαρσέιγ... (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύ εύκολα στο Κόζιτσε της Σλοβακίας την Ουκρανική Ντνίπρο (1-3) και ουσιαστικά διασφάλισε πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ

Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: Περιμένοντας την Μαρσέιγ...  (highlights)

Την θεωρητική ανωτερότητά του επί της Ντνίπρο επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός στο Κόζιτσε της Σλοβακίας. Εκεί όπου κόντρα στους τυπικά γηπεδούχους Ουκρανούς που ξενιτεύονται λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην χώρα τους, οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα και δίκαια με 3-1 και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς στην Λεωφόρο που θα γίνει την επόμενη Τρίτη.

Από τη στιγμή που δεν αλλάξει η εικόνα των δύο ομάδων όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα σφραγίσουν το εισιτήριό τους για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσουν την Μαρσέιγ.

Άξια αναφοράς για την σπουδαία επικράτηση στο Κόζιτσε η εξαιρετική παρουσία του Χουάνκαρ που έδωσε δύο ασίστ και κέρδισε το πέναλτι για το τρίτο γκολ. Εξαιρετικοί και οι νεοφερμένοι Βιλένα και Τζούριτσιτς που ανεβάζουν επίπεδο τον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού.

ΤΑ ΓΚΟΛ
10’: Ο Χουάνκαρ έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μιροσινιτσένκο και την γύρισε την μικρή περιοχή, όπου ο επερχόμενος Σπόραρ με πλασέ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα (0-1).
74’: Ο Χουάνκαρ έκανε μία ακόμα κούρσα από αριστερά και γύρισε τη μπάλα στον Τζούρισιτς, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής και πέφτοντας στο έδαφος σούταρε με δεξί εσωτερικό φάλτσο στην αριστερή γωνία, γράφοντας το 0-2.
84’: Ο Βέρμπιτς άνοιξε στον Χουάνκαρ, ο οποίος έκανε επέλαση από αριστερά, ο Μιροσνιτσένκο τον «κλάδεψε» και το πέναλτι που υπέδειξε ο Ιταλός ρέφερι εκτέλεσε με το δεξί στο κέντρο της εστίας ο Ιωαννίδης ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 0-3.
91’: Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Καπλιένκο έκανε το γύρισμα και ο Τάντσικ με προβολή σε άδεια εστάι μείωσε σε 1-3.

Η μικρογραφία
Ντνίπρο-Παναθηναϊκός 1-3
Γήπεδο: Κόζιτσε (Σλοβακία)
Σκόρερ: 90’ Τάντσικ-10’ Σπόραρ, 74’ Τζούριτσιτς, 84’ Ιωαννίδης.
Διαιτητής: Ντανιέλε Κίφι (Ιταλία).
Κίτρινες: Χουτσούλιακ.

Οι συνθέσεις
ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολκσάντρ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσινιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς, Μπαμπένκο (85’ Τάντσικ), Μπλάνκο (85’ Χόρικ), Χουτσούλιακ, Ρουμπτσίνσκι, Τρετιάτκοφ (61’ Άνταμτσιουκ), Ντόβμπικ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24’ λ. τ. Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιλένα (71’ Τσόκαι), Τζούριτσιτς (77’
Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρ (71’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).