Πιόλι: «Είμαστε απογοητευμένοι - Παίξαμε ως ομάδα»

Ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι, παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και η ομάδα του είναι απογοητευμένοι για τον αποκλεισμό από το Champions League, αλλά εξήρε την ομαδικότητα που έδειξαν οι «ροσονέρι».

Πιόλι: «Είμαστε απογοητευμένοι - Παίξαμε ως ομάδα»

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα το βράδυ της Τρίτης, ο προπονητής της Μίλαν, Στέφανο Πιόλι εξήγησε ότι υπάρχουν τύψεις και απογοητεύσεις που συνοδεύουν την ήττα στα ημιτελικά του Champions League από την Ίντερ.

Ένας παράγοντας της συνολικής ήττας με 3-0 που επισήμανε ο Ιταλός προπονητής είναι ότι η Μίλαν δεν είχε τον Ράφαελ Λεάο στο πρώτο παιχνίδι και στη συνέχεια μια εκδοχή του Πορτογάλου επιθετικού που επέστρεψε εσπευσμένα για το δεύτερο παιχνίδι.

«Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο όπου είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο αγώνας είναι μια μεγάλη απογοήτευση, θέλαμε να πάμε στον τελικό αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Οι τύψεις υπάρχουν, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει το γκολ για να αλλάξουμε το παιχνίδι. Αν σε αυτά τα παιχνίδια δεν είσαι στην κορυφή μετά γίνεται δύσκολο. Δεν είχαμε τον Λεάο στην κορυφή σε αυτά τα δύο παιχνίδια», δήλωσε ο Πιόλι.

Παράλληλα, ο Πιόλι αρνήθηκε να ασκήσει κριτική στη συμπεριφορά της ομάδας του στα δύο παιχνίδια, λέγοντας: «Νομίζω ότι η ομάδα παρέμεινε ως ομάδα μέχρι το τέλος. Σήμερα παίξαμε ως ομάδα, αλλά μας έλειπε η ακρίβεια και η ταχύτητα. Δυστυχώς δεν κατέληξε με ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα».

Η Μίλαν πρέπει τώρα να προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι θα είναι στο Champions League την επόμενη σεζόν, μπαίνοντας στην πρώτη τετράδα της Serie A, αν και απέχει τέσσερις βαθμούς από την Λάτσιο που βρίσκεται στην τέταρτη θέση με μόλις τρία παιχνίδια να απομένουν.

«Νομίζω ότι η Μίλαν προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League, όπου αυτό λειτούργησε μέχρι τον ημιτελικό. Η σεζόν μας διδάσκει πολλά, έχουμε καταλάβει ορισμένες καταστάσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε για να γίνουμε πιο δυνατοί», δήλωσε.

«Ο στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις δύο διοργανώσεις. Αν στο τέλος δεν παίξουμε στο Champions League του χρόνου δεν μπορεί να είναι μια καλή σεζόν. Πρέπει να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα, απομένουν τρία παιχνίδια και πρέπει να προλάβουμε κάποιον που είναι μπροστά μας».