Ίντερ - Μίλαν 1-0: Πανηγυρικά στον τελικό της Κωνσταντινούπολης οι «νερατζούρι»

Η Ίντερ «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, κερδίζοντας δεύτερη φορά τη Μίλαν (1-0) και περιμένει τον αντίπαλό της από το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ίντερ - Μίλαν 1-0: Πανηγυρικά στον τελικό της Κωνσταντινούπολης οι «νερατζούρι»

Και αυτό το ντέρμπι του Μιλάνο βάφτηκε στα χρώματα των «νερατζούρι». Η Ίντερ έχοντας ως «όπλο» το 2-0 του πρώτου αγώνα, επικράτησε με 1-0 της Μίλαν στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Champions League της Κωνσταντινούπολης. Εκεί όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπορεί να μην ήταν τόσο καταιγιστικοί στο ξεκίνημα του αγώνα όπως είχε συμβεί στο πρώτο παιχνίδι, όπου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μόλις στο 11’, αλλά κατάφεραν με τον Λαουτάρο Μαρτίνες στο 74΄ να πάρουν τη νίκη και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στις 10 Ιουνίου στο «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.

Η Μίλαν είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, έφτασε κοντά στο 0-1 με τον Ντίαθ στο 11’ (μπλόκαρε ο Ονάνα), αλλά η Ίντερ θα μπορούσε με τη σειρά της να ανοίξει το σκορ στο 24’ με τον Μικιταριάν. Στο 38’ ο Λεάο με διαγώνιο πλασέ άγγιξε το γκολ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζέκο υποχρεώσε τον γκολκίπερ της Μίλαν να απομακρύνει. Η Ίντερ ήταν αυτή που είχε την τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να φεύγει λίγο έξω (40').

Απόλυτα δίκαιη η πρόκριση των «νερατζούρι» σε μία «τρελή» χρονιά, καθώς μπορεί να έχασε το πρωτάθλημα στην Ιταλία, αλλά πάει να κάνει την υπέρβαση στο Champions League.

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα (84’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν (44’ λ.τρ. Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (67’ Γκόζενς), Μαρτίνες (84’ Κορέα), Τζέκο (66’ Τζέκο)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Τιάο (64’ Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μεσίας (76’ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Κρούνιτς, Ντίαθ (77’ Οριγκί), Ζιρού, Λεάο