Ιντζάγκι: «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι κάναμε»

Ο προπονητής της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι, δηλώνει ότι η πρόκριση στον τελικό του Champions League είναι ένα «όνειρο» μετά την νέα νίκη της ομάδας του επί της μισητής αντιπάλου Μίλαν στον ημιτελικό του «Τζουζέπε Μεάτσα».

Ιντζάγκι: «Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι κάναμε»

Η Ίντερ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο παιχνίδι χάρη στα γκολ των Τζέκο και Μικιταριάν, αλλά ήταν το χτύπημα του Λαουτάρο Μαρτίνες στο δεύτερο ημίχρονο που εξασφάλισε την νίκη με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι και την θέση στον τελικό του Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Τις επόμενες ημέρες θα συνειδητοποιήσουμε τι κάναμε», δήλωσε ο προπονητής της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι.

«Ήταν ένα όνειρο στην αρχή, αλλά πάντα το πιστεύαμε, είχαμε μια εξαιρετική πορεία και το να κερδίσουμε τον ημιτελικό σε ένα ντέρμπι με αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό.

Είχα πει εδώ και καιρό ότι θα καταβάλουμε μια τρελή προσπάθεια χωρίς να κοιτάμε τη μία ή την άλλη διοργάνωση, απλά προσπαθώντας να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Με έλλειψη ευκαιριών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκόραρε στο 74ο λεπτό με χαμηλό πλασέ δίπλα από τον Μάικ Μαϊνάν και σφράγισε την θέση της Ίντερ στον τελικό μετά την ασίστ του προερχόμενου από τον πάγκο, Ρομέλου Λουκάκου.

Ο αρχηγός χθες των «νερατζούρι» δήλωσε πως: «Κάναμε σπουδαία δουλειά και στους δύο αγώνες. Το κλειδί ήταν η ομάδα.

Είχα μια παρόμοια εμπειρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο - αν είσαι ενωμένος, μπορείς να παίξεις αυτούς τους πολύ σημαντικούς αγώνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Ξέραμε ότι είχαμε αυτή την ευκαιρία να φτάσουμε στον τελικό του Champions League και σήμερα ολοκληρώσαμε τη δουλειά μας».

Θα είναι η πρώτη φορά που η Ίντερ θα παίξει σε τελικό Champions League από τότε που κατέκτησε το τρόπαιο το 2010.

Η ομάδα του Ιντζάγκι θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης είτε την Μάντσεστερ Σίτι είτε την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι φυσιολογικό όταν πας να αντιμετωπίσεις την Σίτι ή την Ρεάλ να ξεκινάς αουτσάιντερ, αλλά το ποδόσφαιρο είναι πάντα ανοιχτό», πρόσθεσε ο Ιντζάγκι . «Συναντήσαμε την Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι και χάσαμε δύο παιχνίδια, αλλά παίζοντας καλά. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάζεται συστάσεις: θα παρακολουθήσουμε και όποιος έρθει θα έρθει».