Champions League: Πράξη πρώτη στο Μιλάνο

Μίλαν και Ίντερ αναμετρώνται απόψε στο ντέρμπι του «Σαν Σίρο» για τα ημιτελικά του Champions League.

Champions League: Πράξη πρώτη στο Μιλάνο

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινείται σήμερα (22:00) η Ιταλία. Το «Σαν Σίρο» του Μιλάνου στρώνει κόκκινο χαλί για να υποδεχτεί τις δύο συμπολίτισσες, τη Μίλαν και την Ίντερ, που τίθενται αντιμέτωπες στο «Derby della Madonnina» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Champions League.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά την τρέχουσα σεζόν που θα συναντηθούν «ροσονέρι» και «νερατζούρι», καθώς ήδη αναμετρήθηκαν δύο φορές στο πρωτάθλημα, με κάθε ομάδα να πανηγυρίζει από μία νίκη στην έδρα της, όπως επίσης και στο Σούπερ Καπ, όταν η Ίντερ κέρδισε την «αιώνια» αντίπαλό της με το ευρύ 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Στα Κύπελλα Ευρώπης την περίοδο 2004/05 η Μίλαν και η Ίντερ κοντραρίστηκαν στα προημιτελικά του Champions League, με τους «ροσονέρι» να παίρνουν την πρόκριση και να φτάνουν ως τον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης, όταν έχασαν τον τίτλο στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ μετά το 3-3 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Πέραν τούτου όμως, η τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν το 2003, με τη Μίλαν να βγαίνει και τότε κερδισμένη και να ανεβαίνει εν τέλει και στο ψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου με τη νίκη της στον τελικό του «Ολντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουβέντους.

Στο Μιλάνο το θερμόμετρο θα χτυπήσει απόψε «κόκκινο» και αυτό που μένει να φανεί είναι ποια ομάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει το θετικό αποτέλεσμα, που θα την φέρνει πιο κοντά στην επόμενη φάση, πριν τον επαναληπτικό στο ίδιο γήπεδο την επόμενη εβδομάδα. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι η Μίλαν μετράει ένα αήττητο εννέα αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Ίντερ προέρχεται από πέντε σερί νίκες.