Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (hls)

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με δύο εκπληκτικά γκολ των Βινίσιους (36') και Ντε Μπρόινε (67') και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους με έπαθλο το εισιτήριο του τελικού του Champions League την επόμενη εβδομάδα στην ρεβάνς της Αγγλίας (17/5).

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς (hls)

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Μάντσεστερ άφησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Σίτι οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα ημιτελικά του Champions League έπειτα από ένα πραγματικό ντέρμπι.

Ο Βινίσιους ήταν η κινητήριος δύναμη για τους γηπεδούχους και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό σουτ στο 36'. Για τους Άγγλους πρωταγωνίστησε ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος απάντησε στον Βραζιλιάνο με ένα γκολ εξίσου σπάνιας ομορφιάς στο 67'.

Έτσι, οι δύο ομάδες θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους σε επτά βράδια στο Μάντσεστερ, ξεκινώντας ουσιαστικά από την ίδια βάση.

Το αποψινό, ήταν ματς ορόσημο για τον Κάρλο Αντσελότι καθώς έπιασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον στην κορυφή των προπονητών με τα περισσότερα παιχνίδια στο Champions League με 190 και στην ρεβάνς αναμένεται να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Πώς ξεκίνησαν

Οι Μαδριλένοι μπήκαν στο παιχνίδι ακριβώς με την αρχική ενδεκάδα που πολλοί προέβλεπαν. Το καθιερωμένο 4-3-3 του «Καρλίτος» έκανε την εμφάνισή του ξανά με τον Βαλβέρδε να παίζει στην μεσαία γραμμή και τον Ροντρίγκο να παίρνει θέση στο «φτερό». Ο Καμαβινγκά ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά μόνο όταν η «Βασίλισσα» δεν είχε την μπάλα. Στις επιθέσεις των «μερένχες», ο Γάλλος γινόταν έξτρα χαφ δίνοντας βοήθειες στον άξονα.

Στον αντίποδα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς με την Λιντς. Ο Γουόκερ ξεκίνησε μαζί με τους Ρούμπεν Ντίας και Ακάντζι στην άμυνα, με τους Στόουνς, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα και Γκρίλις να επιστρατεύονται στον άξονα.

Με το πόδι στο γκάζι η Σίτι

Οι «πολίτες» μπήκαν στο ματς με κεκτημένη ταχύτητα από τις 10 σερί νίκες τους σε όλες τις διοργανώσεις και πήραν την μπάλα από νωρίς αφήνοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης να την περιμένει στο μισό γήπεδο.

Οι ακραίοι επιθετικοί της Σίτι ήθελαν από νωρίς να κάνουν δύσκολη την ζωή των αμυντικών της Ρεάλ. Ξεκινούσαν τις κινήσεις τους πάνω στην πλάγια γραμμή, χρησιμοποιώντας όλο το πλάτος του γηπέδου και αναζητούσαν την στιγμή που ο αντίπαλός τους δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι.

Ο Ντε Μπρόινε απείλησε πρώτος τον Κουρτουά με σουτ στο 8’ και τροφοδότησε τον Χάαλαντ επτά λεπτά αργότερα όμως ο Νορβηγός δεν κατάφερε να νικήσει τον Βέλγο πορτιέρο, τον οποίο «δοκίμασε» ξανά μερικά λεπτά αργότερα όμως εκείνος ήταν ξανά σε ετοιμότητα.

Και ξαφνικά… Βινίσιους!

Όσο πλησίαζε όμως η μισή ώρα αγώνα και η Σίτι δεν έβρισκε την μεγάλη φάση, η Ρεάλ άρχισε να ανεβαίνει και αφού πάτησε με αξιώσεις την περιοχή του Έντερσον, βρήκε τελικά το γκολ, στο 36’ με έναν… σεσημασμένο σκόρερ, τον Βινίσιους!

Ο Καμαβινγκά ανέβηκε από αριστερά, τροφοδότησε τον Βινίσιους και εκείνος με ένα δυνατό σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής νίκησε τον συμπατριώτη του για να βάλει την «Βασίλισσα» μπροστά στο σκορ, με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου!

Στο ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο και την Ρεάλ να θέλει να χτυπήσει στην κόντρα. Ο Μπενζεμά απείλησε πρώτος όμως η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους πρωταθλητές Αγγλίας, με τον Ντε Μπρόινε να μην μπορεί να ισοφαρίσει ούτε από πλεονεκτική θέση στο 52’ ούτε με σουτ έξω από την περιοχή τρία λεπτά αργότερα.

Οι «μερένχες» όμως ξανά ανέβασαν ρυθμό και πήραν τα ηνία με τους Βινίσιους και Ροντρίγκο να προκαλούν ουκ ολίγα προβλήματα στην αμυντική γραμμή της Σίτι.

Με το ίδιο νόμισμα!

Και ενώ φαινόταν η Ρεάλ Μαδρίτης να ελέγχει τον αγώνα, οι «πολίτες» βρήκαν την απάντηση! Ο Ρόδρι ανέκτησε την μπάλα ψηλά στο γήπεδο, ο Γκουντογκάν έστρωσε στον Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ με το οποίο νίκησε τον Κουρτουά και έφερε το ματς στα ίσα!

Από εκεί και έπειτα επιστρατεύτηκε η σκοπιμότητα με τις δύο ομάδες να μην θέλουν να ρισκάρουν. Ο Έντερσον κράτησε όρθια την Σίτι στο δυνατό σουτ του Τσουαμενί στο 90' και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους την επόμενη Τετάρτη στην Αγγλία.

Οι ενδεκάδες:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ. Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Καμαβινγκά, Κρόος (84' Τσουαμενί), Μόντριτς (87' Νάτσο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (81’ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακάντζι, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ

Διαιτητής: Α. Ντίας (Πορτογαλία)

Το προφίλ των ημιτελικών του Champions League:

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

(36’ Βινίσιους – 67’ Ντε Μπρόινε)

10/5, 22:00 Μίλαν – Ίντερ

16/5, 22:00 Ίντερ – Μίλαν

17/5, 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κωνσταντινούπολη, 10 Ιουνίου, 22:00