Champions League: Βραδιά αστέρων στο «Μπερναμπέου»

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται απόψε (22:00) τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Champions League.

Champions League: Βραδιά αστέρων στο «Μπερναμπέου»

Πόλο έλξης για κάθε ποδοσφαιρόφιλο αποτελεί σήμερα το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έναν μόλις χρόνο μετά τη σύγκρουσή τους στα ημιτελικά του Champions League, οι δύο ομάδες βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπες στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα επιδιώξουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να βρεθούν πιο κοντά στην τελευταία φάση του θεσμού, πριν από τη ρεβάνς στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα.

Πριν από έναν χρόνο οι «πολίτες» είχαν κερδίσει 4-3 τους «μερένγκες» στο πρώτο ματς που είχε γίνει στο Νησί, αλλά στη ρεβάνς στην ισπανική πρωτεύουσα είδαν τη «βασίλισσα» να κερδίζει 3-1 στην παράταση και να παίρνει τελικά αυτή το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον τελικό, εκεί όπου στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού στέφθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της με τη νίκη επί της Λίβερπουλ.

Αυτή όμως δεν ήταν και η μοναδική φορά που οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν στους «4» του ευρωπαϊκού θεσμού. Είχαν αναμετρηθεί και την περίοδο 2015-16, όταν και πάλι οι «μερένγκες» βγήκαν μεγάλοι κερδισμένοι χάρη στη νίκη με 1-0 στη Μαδρίτη (σ. 0-0 το πρώτο ματς), που τους έστειλε στον τελικό και στην κατάκτηση του τίτλου στον ισπανικό εμφύλιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου – που κρίθηκε στα πέναλτι.