Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρντιόλα εξήγησε το ροτέισιον ενόψει Ρεάλ

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιμένει ότι παραμένει απόλυτα συγκεντρωμένος στην Premier League, παρά τον επικείμενο ημιτελικό του Champions League της Μάντσεστερ Σίτι με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρντιόλα εξήγησε το ροτέισιον ενόψει Ρεάλ

Οι πρωταθλητές της Premier League εξακολουθούν να παλεύουν σε τρία μέτωπα με την πιθανότητα του τρεμπλ να παραμένει ζωντανή όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν.

Η Σίτι παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με την νίκη 2-1 επί της Λιντς το Σάββατο, πριν η προσοχή στραφεί γρήγορα στο πρώτο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε επτά αλλαγές για το παιχνίδι στο του Σαββάτου, αλλά επιμένει ότι δεν σκεφτόταν ενόψει της αναμέτρησης στο Μπερναμπέου.

"Δεν έκανα ροτέισον στην ομάδα επειδή σκεφτόμουν την Μαδρίτη. Άλλαξα την ομάδα επειδή ένιωσα ότι κάποιοι παίκτες με ρώτησαν 'είμαι τόσο κουρασμένος'", δήλωσε. "Ο κόσμος μου έλεγε ότι αυτά τα παιδιά είναι τόσο κουρασμένα. Γι' αυτό το λόγο το έκανα.

Παίρνω στα σοβαρά την Premier League. Τόσο, τόσο σοβαρά. Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο μπορείς να χάσεις βαθμούς.

Αλλά αν το κάνεις αυτό τώρα, η ζημιά είναι τεράστια. Θα ήμουν αφελής αν έβαζα προτεραιότητες. Ξέρουμε ότι πρέπει να αποδώσουμε καλά και θα κάνουμε το πρώτο παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτερα για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι".

Στο ματς με τα "Παγώνια" ο Έρλινγκ Χάαλαντ αγωνίστηκε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι σε ολόκληρο το 90λεπτο, αλλά ο Γκουαρντιόλα δεν ανησυχεί για την αγωνιστική κατάσταση του πρώτου σκόρερ του.

"Αισθάνεται πολύ δυνατός", πρόσθεσε. "Οι άνθρωποι λένε να πιει ένα γάλα ή κάτι τέτοιο. Εγώ ήπια αυτό το μαγικό φίλτρο, αλλά δεν πέτυχα 50 γκολ.

Θα συνιστούσα στα μικρά παιδιά που θέλουν να μιμηθούν τον Έρλινγκ να προσπαθήσουν να μιμηθούν τις ικανότητές του και όχι τα ποτά".