Μίλαν - Νάπολι 1-0: Της πήρε... αέρα και προβάδισμα! (highlights)

Ένα τέρμα του Μπενασέρ (40') ήταν αρκετό για να χαρίσει στη Μίλαν τη νίκη επί της Νάπολι και να της δώσει ισχνό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Δοκάρι στο 45' ο Κιάερ, αποβλήθηκε στο 75' ο Ανγκισά

Μίλαν - Νάπολι 1-0: Της πήρε... αέρα και προβάδισμα! (highlights)

Την πρώτη από τις δύο μάχες του ιταλικού εμφυλίου πήρε η Μίλαν! Μετά το εμφατικό 4-0 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» οι «ροσονέρι» επικράτησαν 1-0 της Νάπολι στο «Σαν Σίρο» για τη φάση των «8» του Champions League και πήραν ισχνό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού.

Ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Στέφανο Πιόλι που προηγήθηκε στο 40' με οβίδα του Μπενασέρ ενώ είχε και δοκάρι στο 45' με τον Κιάερ. Ακίνδυνοι οι «παρτενοπέι» που παρουσιάστηκαν επηρεασμένοι από την απουσία του Οσιμέν, ενώ έπαιξαν με δέκα από το 75' λόγω της αποβολής του Ανγκισά με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σπουδαία επέμβαση του Μενιάν στο 86' σε σουτ του Ντι Λορέντζο.

Ο αγώνας

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά και στα πρώτα λεπτά μέτρησαν τρεις τελικές, χωρίς ωστόσο να βρουν δίχτυα. Όσο περνούσε η ώρα η Μίλαν ισορροπούσε την κατάσταση και στο 40’ πήρε τα ηνία.

Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Ντίαθ να περνά όποιον βρίσκει μπροστά του, ο Μπενασέρ εκτέλεσε ιδανικά τον Μερέτ και έκανε το 1-0. Οι «ροσονέρι» μπορούσαν να πάμε με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια αλλά η κεφαλιά του Κιάερ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις του α’ μέρους.

Στην επανάληψη ο Πιόλι έδωσε τη μπάλα στη Νάπολι με εντολή να κλείσει τους χώρους και να βρει ανοιχτούς διαδρόμους να χτυπήσει. Οι «παρτενοπέι» αν και ανέβασαν τις γραμμές τους και πήραν την μπάλα, δεν κατάφεραν μέχρι το 70’ να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση μπροστά από τα καρέ του Μενιάν.

Στο 75’ κιόλας ήρθε το δεύτερο… χτύπημα για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, καθώς ο Ανγκισά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Μάλιστα, τη ρεβάνς του «Ντιέγκο Μαραντόνα» θα χάσει και ο Κιμ που είδε την κίτρινη και συμπλήρωσε κάρτες.

Πάντως στο 86' και στο 87' η Νάπολι άγγιξε το 1-1 αλλά στην πρώτη ευκαιρία ο Μενιάν με εντυπωσιακό τρόπο αρνήθηκε το γκολ και στη δεύτερη, η κεφαλιά του Ολιβέρα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΙΛΑΝ – ΝΑΠΟΛΙ 1-0

Σκόρερ: Μπενασέρ (40’)

Διαιτητής: Κόβας (Ρουμανία)
Έδρα: «Σαν Σίρο», Μιλάνο
Κάρτες: Πιόλι, Μπενασέρ, Σαλεμάεκρς– Ζιελίνσκι, Κιμ, Ραχμάνι, Ντι Λορέντζο

Κόκκινη: Ανγκισά

Οι συνθέσεις…

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (80’ Ρέμπιτς), Μπενασέρ (67’ Σαλεμάεκερς), Λεάο, Ζιρού

ΝΑΠΟΛΙ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρουί (81’ Ολιβέρα), Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (81’ Εντομπελέ), Λοσάνο, Έλμας, Κβαρατσχέλια (81’ Πολιτάνο)