Αντεγιέμι: Οι αριθμοί στο γκολ-ποίημα που πέτυχε απέναντι στην Τσέλσι

Ο Καρίμ Αντεγιέμι είναι σε εξαιρετική κατάσταση με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το κουβάλημα της μπάλας και το άριστο τελείωμά του απέναντι στην Τσέλσι.

Αντεγιέμι: Οι αριθμοί στο γκολ-ποίημα που πέτυχε απέναντι στην Τσέλσι

Τι βραδιά για τον νεαρό Καρίμ Αντεγιέμι. Το λαμπρό ατομικό του γκολ έκανε την διαφορά, καθώς η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 την Τσέλσι στο πρώτο ματς των νοκ άουτ αγώνων του Champions League.

Ήταν το τρίτο του χτύπημα σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια για την Ντόρτμουντ, σκοράροντας σε αυτά τα ματς περισσότερα από όσα κατάφερε στις πρώτες 20 εμφανίσεις του με τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις προηγουμένως (δύο).

Και σε ηλικία μόλις 21 ετών και 28 ημερών, ο Αντεγιέμι έγινε ο νεότερος παίκτης που σκόραρε εναντίον της Τσέλσι σε νοκ άουτ αγώνες μετά τον Ουσμάν Ντεμπελέ για την Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2018 (20 ετών και 303 ημερών).

Το γκολ ήταν μια επίδειξη ταχύτητας και ατρόμητου παιχνιδιού. Καθώς η Ντόρτμουντ απομάκρυνε την μπάλα από ένα κόρνερ σε φάση άμυνας, ο Γερμανός άρπαξε την ψηλοκρεμαστή απομάκρυνση στο δικό του μισό, πριν μεταφέρει την μπάλα 62 μέτρα προς την εστία της Τσέλσι. Ο Έντσο Φερνάντες προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον σταματήσει ως τελευταία γραμμή άμυνας, αλλά δεν ήταν αντάξιος του ταχύτατου επιθετικού, ο οποίος τον πέρασε σαν σταματημένο, πέρασε τον Κέπα και τελείωσε εύκολα την φάση.

Ο Ραφαέλ Γκερέιρο (που έδιωξε την μπάλα με το πόδι) μπορεί να πάρει το βραβείο για την πιο αδικαιολόγητη ασίστ στο Champions League από την εποχή της εμπνευσμένης απομάκρυνσης του Άσλεϊ Κόουλ από την οποία σκόραρε ο Φερνάντο Τόρες το 2011-12 εναντίον της Μπαρτσελόνα.

Τα 62 μέτρα που ο Αντεγιέμι μετέφερε την μπάλα πριν σκοράρει είναι η τρίτη μεγαλύτερη μεταφορά μπάλας που οδηγεί σε γκολ στο Champions League από το 2015-16. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η μεταφορά μπάλας από τον Μάρκος Ασένσιο στα 69 μέτρα για την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έκανε σλάλομ μέσα από την άμυνα της Μπάγερν Μονάχου στον επαναληπτικό ημιτελικό του 2017-18.

Απολαύστε το γκολ του Αντεγιέμι: