Ντόρτμουντ - Τσέλσι 1-0: Νίκησε ο... ταχύτερος

Η Τσέλσι είχε δοκάρι με τον Ζοάο Φέλιξ και καλές στιγμές, όμως η Ντόρτμουντ επικράτησε 1-0 με ένα τρομερό σπριντ του Αντεγέμι! Και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση. 

Ντόρτμουντ - Τσέλσι 1-0: Νίκησε ο... ταχύτερος

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατάφερε να νικήσει την πιο επικίνδυνη Τσέλσι με 1-0 χάρη σε ένα απίθανο σπριντ και πλασέ του Καρίμ Αντεγέμι στο 63' και έτσι να πάρει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Σίγουρα όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Λονδίνου, αλλά πάντα μια νίκη μετρά στους διπλούς αγώνες.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα όλος ο κόσμος θαύμασε το εκπληκτικό κορεό των φίλων της Μπορούσια στη «Yellow Wall» του «Βεστφάλεν», ενώ στο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή και τις περισσότερες τελικές, αλλά η Τσέλσι τις μεγάλες ευκαιρίες με τον Ζοάο Φέλιξ. Ειδικά το δοκάρι στο 38' μετά από εξαιρετική προσπάθεια και μεγάλη ατυχία στο πλασέ. Ο Τιάγκο Σίλβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά το έκανε με το χέρι και σωστά ο διαιτητής τον παρατήρησε με κίτρινη.

Στο ίδιο στιλ και στο δεύτερο ημίχρονο με την Τσέλσι να είναι πιο απειλητική και να κρατά περισσότερο μπάλα. Στο 55' ο Κόμπελ έκανε μεγάλη απόκρουση στο φάουλ του Τζέιμς. Στο 57' ο Μπραντ που έκανε πολύ καλό ματς για τον Μπορούσια σούταρε με τον Κέπα να μπλοκάρει. Νέα απόκρουση του Κόμπελ σε σουτ του Τζέιμς στο 62', αλλά στην αντεπίθεση (63') ο Καρίμ Αντεγέμι έφυγε σαν σφαίρα στην κόντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ, απέφυγε τον Έντσο Φερνάντες και περνώντας και τον Κέπα έκανε το 1-0 σε ένα εκπληκτικό γκολ.

Η Τσέλσι είχε ισορροπήσει κατοχή και τελικές προσπάθειες αλλά έμεινε πίσω στο σκορ και άρχισε πια να προσπαθεί για την ισοφάριση. Τεράστια φάση είχε με σουτ του Κουλιμπαλί στο 78' να διώχνει ο γκολκίπερ και να προλαβαίνει ο Τσαν πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Στο 84' ο έξοχος Κόμπελ έπιασε ακόμη ένα σουτ του Ζοάο Φέλιξ, ενώ στο τέλος έγινε χαμός με μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες και στους πάγκους μετά από ένα μαρκάρισμα του Ρίερσον που από την κίτρινη χάνει τη ρεβάνς. Ο Κόμπελ έκανε κι άλλη τρομερή απόκρουση σε σουτ του Έντσο Φερνάντες στο 95'! Κρατώντας τη νίκη για την Ντόρτμουντ.

Ο Ισπανός διαιτητής Ζιλ Μανθάνο έδειξε κίτρινη κάρτα σε δέκα παίκτες! Τζέιμς, Σίλβα, Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Ζίγιες, Γκερέιρο, Εζκάν, Μάουντ, Γκίτεν, Ρίερσον

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Σλότερμπεκ, Ζίλε, Γκερέιρο, Τσαν, Εζκάν, Μπέλινγκχαμ, Βολφ (73' Ρίερσον), Αντεγιέμι (79' Γκίτενς), Μπραντ, Αλέ (68' Μοντέστ)

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Τζέιμς, Τσίλγουελ (71' Κουκουρέγια), Έντσο Φερνάντες, Λόφτους Τσικ, Μούντρικ (71' Μάουντ), Φέλιξ, Χάβερτς, Ζίγιες