Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης με Κομάν

Η Μπάγερν επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς» με γκολ του Κίνγκσλεϊ Κομάν στο 53’. Άργησαν να μπουν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι.

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης με Κομάν

Η Μπάγερν με σκόρερ και πάλι τον πρώην άσο της Παρί, Κίνγκσλεϊ Κομάν (είχε σκοράρει και στον τελικό του Champions League το 2020), πέρασε από το «Παρκ Ντε Πρενς» (0-1) και έχει το προβάδισμα στη μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Μπάγερν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έλεγξε το ματς, είχε την κατοχή, έφτανε κοντά στην περιοχή της Παρί με χαρακτηριστική ευκολία αλλά κάτι έλειπε στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια, για να νικηθεί ο Ντοναρούμα. Έφτιαχνε εύκολα φάσεις η Μπάγερν αλλά δεν ήταν κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα του Νάγκελσμαν που δεν ανησύχησε βέβαια καθόλου.

Χωρίς τον Μπαπέ στα άκρα να ανοίγει χώρους και να δημιουργεί, οι Μέσι, Νεϊμάρ ήταν απελπιστικά μόνοι ενώ η μπάλα με το ζόρι έφτανε σε εκείνους αφού οι Γάλλοι έπαιζαν παθητικά και περίμεναν πίσω από τη μεσαία γραμμή. Δεν είχαν διάθεση για να πρεσάρουν.

Ο Ντοναρούμα ήταν σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε στο πρώτο μέρος αλλά όχι στο 53’ όταν νικήθηκε από τον Κομάν (σουτ μετά τη σέντρα του Ντέιβις από αριστερά) σε ένα σουτ όπου ο κίπερ της Παρί φυσικά θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση. Η ουσία είναι πως η Μπάγερν που ήταν καλύτερη, πήρε και το προβάδισμα με τον Κομάν που δεν το πανηγύρισε. Ο Γκαλτιέ αμέσως μετά το 0-1 πέρασε στο ματς τον Μπαπέ αλλά η Μπάγερν είχε βρει ρυθμό.

Στο 62’ ο Τσούπο-Μοτίνγκ νικήθηκε από τον Ντοναρούμα ενώ ένα λεπτό μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Μουσιάλα από δεξιά, ο Τσούπο-Μοτίνγκ και πάλι απείλησε με σουτ αλλά το δοκάρι και ο Ντοναρούμα έσωσαν την Παρί που ήταν φανερά εκτός κλίματος.

Στο 64’ ο Ντοναρούμα και πάλι σταμάτησε τον Παβάρ (κεφαλιά με το κόρνερ του Κίμιχ), με την Μπάγερν να χάνει ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα για να βάλει τις βάσεις, έτσι ώστε να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League και στο τέλος όπως είναι λογικό πιέστηκε, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν μπροστά.

Έπρεπε βέβαια να φτάσουμε στο 73’ για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση της Παρί, με τον Μπαπέ να βγαίνει τετ α τετ αλλά τον Ζόμερ να τον σταματά με το κεφάλι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νεϊμάρ δύο φορές δεν μπόρεσε να σκοράρει ενώ όταν ο Μπαπέ πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε γκολ από κοντά, σωστά δεν μέτρησε αφού ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Στο 82’ ο Γάλλος άσος σκόραρε πάλι μετά το γύρισμα του Μέντες αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ο δεύτερος ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Νεϊμάρ. Το γήπεδο είχε γείρει προς την περιοχή του Ζόμερ, με την Παρί να πιέζει. Στο 85’ ο Παβάρ έσωσε σε σουτ του Μέσι κι ένα λεπτό μετά ο Ζόμερ μπλόκαρε την προσπάθεια του Βιτίνια.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Παβάρ (2η κίτρινη κάρτα) ο οποίος χάνει φυσικά τη ρεβάνς στο Μόναχο.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΈΝ (Κ. Γκαλτιέ): Ντοναρούμα - Μαρκίνιος, Ντανίλο (75’ Βιτίνια), Ράμος – Χακίμι (46’ Κιμπεμπέ), Ζϊρέ-Έμερι (57’ Ρουίθ), Βεράτι, Σολέρ (57’ Μπαπέ), Μέντες - Μέσι, Νεϊμάρ

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γ. Νάγκελσμαν): Ζόμερ - Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (46’ Ντέιβις), Παβάρ - Γκορέτζκα, Κίμιχ - Μουσιάλα, Κομάν (77’ Γκνάμπρι), Σανέ (90' Στάνισιτς), Τσούπο-Μοτίνγκ (76’ Μίλερ)