Λίβερπουλ: Δεν θα βιαστεί με Κονατέ ο Κλοπ - Αθώος ο Χέντερσον για το περιστατικό με Γκάμπριελ

Μπορεί ο Ιμπραχίμα Κονατέ να επέστρεψε στην διάθεση του Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο δεν αναμένεται να ξεκινήσει στο ματς της Λίβερπουλ με τον Άγιαξ (26/10, 22:00, MEGA). Την ίδια ώρα, η FA απάλλαξε τον Χέντερσον από κάθε κατηγορία για το περιστατικό με τον Γκάμπριελ της Άρσεναλ. 

Λίβερπουλ: Δεν θα βιαστεί με Κονατέ ο Κλοπ - Αθώος ο Χέντερσον για το περιστατικό με Γκάμπριελ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Ιμπραχίμα Κονατέ είναι απίθανο να επιστρέψει εσπευσμένα στην αρχική του ενδεκάδα για τον αγώνα του Champions League με τον Άγιαξ την Τετάρτη (26/10, 22:00, MEGA) .

Ο Γάλλος διεθνής ταξίδεψε στο Άμστερνταμ μετά την ανάρρωσή του από το μυϊκό πρόβλημα που τον άφησε εκτός από τα τρία τελευταία ματς των κυπελλούχων Αγγλίας.

«Ο Ίμπου (Κονατέ) είναι εδώ. Είναι έτοιμος να παίξει μερικά λεπτά, αλλά δεν θα ήταν πολύ λογικό να παίξει από τα πρώτα λεπτά», λέει ο Κλοπ.

«Μόλις χθες προπονήθηκε σωστά για πρώτη φορά. Δεν ήταν για πολύ εκτός, αλλά είχε μυϊκό πρόβλημα. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει νόημα να παίξει 95 λεπτά».

Με τον Τζόελ Μάτιπ να παραμένει εκτός δράσης, ο Τζο Γκόμεζ αναμένεται να συνεχίσει ως κεντρικός αμυντικός δίπλα στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Ο Τιάγκο θα λείψει για άλλη μια φορά λόγω της μόλυνσης στο αυτί που τον ανάγκασε να τεθεί νοκ-άουτ από την ήττα του Σαββάτου από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, ο Ντάργουιν Νούνιες αναμένεται να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής απέναντι στους πρωταθλητές Ολλανδίας μετά την ανάρρωσή του από σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο.

«Ο Ντάργουιν (Νούνιες) είναι καλά. Προπονήθηκε κανονικά χθες και σήμερα, οπότε ναι αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος», προσθέτει ο Κλοπ.

«Όχι, ο Τιάγκο δεν είναι κοντά στο να επιστρέψει. Ελπίζω ότι θα επιστρέψει το Σαββατοκύριακο, αλλά ποιος ξέρει;

«Ο Ναμπί (Κεϊτά) και ο Όξ (Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν) χρειάζονται προπόνηση και ούτως ή άλλως δεν είναι στην λίστα του Champions League επειδή όλοι μου είπαν ότι θα μείνουν εκτός για περισσότερο. Τώρα επέστρεψαν.

«Για να κάνεις πραγματικά κλικ χρειάζεσαι συνέπεια στην ενδεκάδα και δεν το καταφέραμε. Ξεκινά με τραυματισμούς και μετά το πρόβλημα είναι ότι οι παίκτες που δεν έχουν τραυματισμούς πρέπει να παίζουν πολύ συχνά και μετά οι παίκτες που επιστρέφουν από τραυματισμούς πρέπει να παίζουν πολύ νωρίς. Χωρίς γκρίνια, χωρίς παράπονα, είναι απλώς η κατάσταση».

Η FA δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Χέντερσον για το περιστατικό με τον Γκάμπριελ

Η FA δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του Τζόρνταν Χέντερσον ή του Γκάμπριελ μετά την σύγκρουση των δύο παικτών κατά την διάρκεια της νίκης της Άρσεναλ στην Premier League επί της Λίβερπουλ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι δύο παίκτες ενεπλάκησαν σε μια έξαλλη ανταλλαγή ύβρεων κατά την διάρκεια του αγώνα στο Emirates, που είδε τον διαιτητή Μάικλ Όλιβερ να απευθύνεται κατ' ιδίαν τόσο στον Μίκελ Αρτέτα όσο και στον Γιούργκεν Κλοπ.

Όμως, μετά από μια «πλήρη και ενδελεχή έρευνα» που περιλάμβανε τη λήψη πολυάριθμων «καταθέσεων μαρτύρων» και αποδεικτικών στοιχείων από «ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες γλωσσολογίας», η FA αποφάσισε να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Μετά τον αγώνα ο Αρτέτα είχε αρνηθεί να δώσει λεπτομέρειες για το τι του είπε ο διαιτητής, σχολιάζοντας: «Ήταν ένα περιστατικό που συνέβη.

Ό,τι συμβαίνει σε αυτό το γήπεδο, μένει σε αυτό το γήπεδο».