Μέσι: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο UEFA Champions League

Είναι εύλογο να πούμε ότι η επιθετική τριάδα της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ξεκινήσει την σεζόν 2022-23 πετώντας φλόγες.

Μέσι: Συνεχίζει να σπάει ρεκόρ στο UEFA Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει παίξει 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής. Ο Νεϊμάρ έχει 18 συμμετοχές σε γκολ (11 γκολ, επτά ασίστ) σε αυτά τα 10 παιχνίδια, ο Μέσι έχει 13 (πέντε γκολ, οκτώ ασίστ). Και ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος εμφανίστηκε μόνο σε οκτώ παιχνίδια, έχει σημειώσει 10 γκολ.

Και οι τρεις τους ήταν στον πίνακα των σκόρερ στα μέσα της εβδομάδας, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν παρέσυρε τη Μακάμπι Χάιφα (αλλά όχι πριν ο Τσέσι βάλει μπροστά τον ισραηλινό σύλλογο, και γίνει ο πρώτος παίκτης από το Σουρινάμ που σκοράρει στο Champions League).

Ο Λιονέλ Μέσι έφερε το παιγνίδι στα ίσα για την Παρί Σεν Ζερμέν, σημειώνοντας το 126ο τέρμα του στο UEFA Champions League, και πλησίασε ένα γκολ πιο κοντά στα 140 του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αλλά ενώ ο Αργεντινός θα πρέπει να περιμένει για να σπάσει αυτό το ρεκόρ, ξεπέρασε άλλα δύο μέσα στην εβδομάδα. Η Μακάμπι Χάιφα είναι η 39η διαφορετική ομάδα που έχει σκοράρει, αριθμός που είναι ρεκόρ στην διοργάνωση, και μία παραπάνω από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Και δεύτερον, ο Μέσι έχει σκοράρει πλέον σε 18 διαφορετικές σεζόν στο UEFA Champions League, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά που είχε σκοράρει σε 17. Ο κυνηγός των πρωταθλητών Γαλλίας έχει σκοράρει σε κάθε σεζόν από το 2005-06 έως το 2022-23.

Η τελευταία φορά που η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε τα δύο εναρκτήρια παιγνίδια της στο UEFA Champions League ήταν υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ το 2019-20, την σεζόν δηλαδή που έφτασε στον τελικό. Υπάρχει λοιπόν κάθε πιθανότητα τα ρεκόρ να συνεχίσουν να καταρρίπτονται.