Η ΑΕΚ με Μπάρκα την ελπίδα

Η ΑΕΚ πορεύεται στους ομίλους χάρις στον τερματοφύλακα της Βασίλη Μπάρκα ο οποίος υπήρξε στυλοβάτης στις προκρίσεις με Σέλτικ και Βίντι.

Η ΑΕΚ με Μπάρκα την ελπίδα

Ο 24χρονος τερματοφύλακας την βοήθησε τα μέγιστα να πάρει αυτές τις δυο προκρίσεις σε βάρος της Σέλτικ και της Βίντι. Και στο αποψινό ματς έκανε τρεις σωτήριες αποκρούσεις σε καίρια σημεία του αγώνα.

Την πρώτη στο 30΄ στο φάουλ του Ντάνκο όταν δεν υπήρχε ακόμη σκορ στο παιχνίδι και όλα ήταν ανοιχτά. Τη δεύτερη στο 71΄, σε σουτ του Τσέποβιτς όταν η Βίντι είχε ισοφαρίσει και κυνηγούσε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Και την τρίτη, στο 81΄ πάλι σε φάουλ του Ντάνκο, φέρνοντας τις καρδιές των 40.000 οπαδών της, στη θέση τους και κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης, που έμελλε να έρθει-η αλήθεια με μεγάλο καρδιοχτύπι, 17 λεπτά αργότερα.

Μόνο ένα λάθος έκανε στον αποψινό αγώνα ο νεοχρισθείς διεθνής γκολκίπερ. Στη φάση του γκολ καθώς βγήκε άκαιρα πάνω στον Νεγκό που ήταν σε πλάγια θέση κι ενώ ο Λαμπρόπουλος ήταν έτοιμος να τον αναχαιτίσει. Άφησε έτσι άδεια την εστία του και έδωσε την ευκαιρία στον κυνηγό να τον «ντουφεκίσει».

Μισή ευθύνη δική του, μισή του Ουζουνίδη που έδωσε εντολή στους παίκτες του να μείνουν ψηλά μετά το 1-0 που σημείωσε ο Μάνταλος στο 47΄ με πέναλτι, ρίχνοντας νερό στο μύλο της Βίντι που της αρέσει να παίζει με αντεπιθέσεις. Κι έτσι ακριβώς έπαιξε στη φάση του 57΄ πιάνοντας στον ύπνο της άμυνα της ΑΕΚ.

Μα, τέλος καλό, όλα καλά. Η ΑΕΚ επέστρεψε στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια. Μεγάλο το διάστημα αν σκεφτεί κανείς ότι το 2006 είχε στην 11αδα της τους παλαίμαχους σήμερα, Ντέμη, Ζαγοράκη, Κατσουράνη, Γεωργάτο. Αλλά η ομάδα αυτή έχει κάνει το άλμα της ιστορίας της αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από πέντε χρόνια βρισκόταν στην Γ΄ Εθνική και έπαιζε με αντιπάλους τη Θύελλα Ραφήνας και τον Περαμαϊκό.