Champions League: Άνετο «καρέ» ο Άγιαξ, ντεμπούτο με ήττα για την Άιντραχτ

Ο Άγιαξ νίκησε άνετα με 4-0 τη Ρέιντζερς στο Άμστερνταμ, ενώ στη Φρανκφούρτη  η κάτοχος του Europa League, Άιντραχτ, ηττήθηκε 3-0 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο ντεμπούτο της στο Champions League.

Champions League: Άνετο «καρέ» ο Άγιαξ, ντεμπούτο με ήττα για την Άιντραχτ

Ένα ήρεμο βράδυ πέρασε ο Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Champions League, ο «Αίαντας» επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0 της Ρέιντζερς στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του στο γκρουπ.

Το ματς κρίθηκε από το πρώτο κιόλας μισάωρο, αφού σ’ αυτό το διάστημα οι Ολλανδοί πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ τους.

Στο 17’ ο Άλβαρες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στη συνέχεια ο Μπεργκχούις έγραψε το 2-0 στο 32’ και μόλις ένα λεπτό αργότερα (33’) ο Κούντους ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 80’ ο Μπέρχβαϊν διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στο μεταξύ, η κάτοχος του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι «αετοί» στην παρθενική τους παρουσία στο Champions League ηττήθηκαν με το βαρύ 3-0 στη Γερμανία.

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, τα «λιοντάρια» βρήκαν δίχτυα στο 65’ με τον Έντουαρντς και στο 68’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Τρινκάο (0-2). Το 3-0 έγραψε στο 82’ ο Νούνο Σάντος.