Ολυμπιακός: Όλα λάθος...

Μηδέν δημιουργία, θολωμένα μυαλά, αβίαστα λάθη και αδικαιολόγητες ενέργειες. Γράφει ο Αντώνης Φουντής. 

Ολυμπιακός: Όλα λάθος...

Η Μακάμπι ήταν κανονική ομάδα και δίκαια προκρίθηκε, ο Ολυμπιακός μια άναρχη ομάδα, βγαλμένη από την περσινή σεζόν και δίκαια αποκλείστηκε. Το πρώτο μέρος ήταν καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκλειστούν από νωρίς. Ένα ανόητο φάουλ έξω από την περιοχή με το οποίο η Μακάμπι αιφνιδίασε την ελληνική ομάδα ήταν η αρχή του κακού.

Ήρθαν νεύρα, πλήρης σύγχυση σε όλες τις γραμμές και άγχος στα ύψη. Όλα μπορούν να δικαιολογηθούν μέχρις ενός σημείου. Όμως, δεν γίνεται μια ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα σε ολόκληρο το 50λεπτο του πρώτου μέρους. Μηδέν δημιουργία, θολωμένα μυαλά και αβίαστα λάθη και αδικαιολόγητες ενέργειες.

Κι όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα που έκανε τα βασικά. Έκλεισε τους χώρους πίσω και έψαχνε διαρκώς με μακρινές μπαλιές τους γρήγορους επιθετικούς της, παίζοντας παράλληλα με τον χρόνο και την γκρίνια της εξέδρας. Το 0-1 του α' ημιχρόνου την αδικεί, αφού άλλες δύο φορές ο Ολυμπιακός που έφαγε πολλές μπαλιές στην πλάτη του γλίτωσε χάρη στον Βατσλίκ...

Η κακή εικόνα των πρωταθλητών συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Εκεί όπου ο ταχύτατος Πιερό σμπαράλιασε την ελληνική άμυνα, που για μια ακόμη φορά δέχθηκε δύο κολλητά γκολ...

Όμως, το κακό δεν ξεκίνησε χθες, ούτε καν στο πρώτο ματς. Ξεκίνησε από το ότι ο Ολυμπιακός πονούσε από πέρσι σε θέσεις-κλειδιά και αποκτήθηκε μόνο ο Βρσάλικο. Ούτε αριστερό μπακ ούτε δημιουργικός χαφ ούτε ακραίοι επιθετικοί (ο Δανός είναι λίγος). Και τη νύφη θα πληρώσει ο Μαρτίνς που πήρε το μήνυμα με το σύνθημα της εξέδρας που φώναζε ρυθμικά το όνομα του Κώστα Φορτούνη. Όπως το πήρε και η διοίκηση («αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»).