Η πρόκριση του Ολυμπιακού θέλει και τρόπο

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές, ο κόσμος, η έδρα, η διαφορετική προσέγγιση της ρεβάνς. Για να περάσει ο Ολυμπιακός την Μακάμπι εκτός από κόπο θέλει και τρόπο. 

Η πρόκριση του Ολυμπιακού θέλει και τρόπο

Πλησιάζει η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Μακάμπι και ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα σχέδια που θα φέρουν την ελληνική ομάδα στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League κι ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους τους κορυφαίας διοργάνωσης έπειτα από την περσινή απουσία.

Για τον Ολυμπιακό είναι πολλά τα πλεονεκτήματα για τον αγώνα της Τετάρτης (27/7-22.00). Σίγουρα η έδρα και ο κόσμος του, η ικανότητα που έχει να παίρνει τις καλοκαιρινές προκρίσεις ειδικά όταν το πρώτο εκτός έδρας ματς ήταν ισόπαλο (π.χ. με Πλζεν ή με Ομόνοια), η ποιότητα που έχει ως ομάδα σε σχέση με την Μακάμπι ασχέτως της εικόνας στον πρώτο αγώνα στην Χάιφα, το πιο επιθετικό σχήμα που θα χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά αφού η ομάδα πάει μόνο για νίκη και πολλά άλλα.

Όπως βέβαια υπάρχουν και παγίδες, καθώς η Μακάμπι θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, ενώ η αγωνιστική ετοιμότητα του Ολυμπιακού δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό, λείπουν παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις και άλλα που επίσης έχουν αναλυθεί όλο αυτό το διάστημα, πριν και μετά τον αγώνα στο Ισραήλ.

Αυτό που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός εκτός από επιθετικότητα, προσήλωση και υπομονή είναι και μεγαλύτερη εξυπνάδα στο παιχνίδι του σε σχέση με τον αγώνα του «Σάμι Όφερ». Εκεί όπου κάποια πράγματα δεν έγιναν με την «πονηριά» που αν θέλετε πρέπει να υπάρχει σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ακόμη και σε λεπτομέρειες. Δεν αναφέρομαι (ξανά) στη φάση του γκολ της ισοφάρισης, όπου προτού ο Χαζίζα επιχειρήσει σέντρα χωρίς να βλέπει και τελικά σκόραρε, θα μπορούσαν δύο φορές οι παίκτες του Ολυμπιακού να είχαν κόψει μακριά και να είχαν τελειώσει την ιστορία.

Είναι κι άλλες λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο. Ένα παράδειγμα: ο σκόρερ της Μακάμπι είναι καλός παίκτης, πολύ κινητικός και επικίνδυνος, αντίστοιχης αξίας ίσως με τον Ατζίλι, τον άλλο εξτρέμ. Τι είχε συμβεί με τον Χαζίζα στα δύο προηγούμενα ματς; Σε ένα φιλικό είχε επιτεθεί στον διαιτητής και ο Μπακχάρ τον είχε βγάλει αμέσως από το γήπεδο. Και στο Σούπερ Καπ με την Χάποελ Μπερ Σεβά είχε πατήσει έναν αντίπαλο πάνω στα νεύρα του και είχε γλιτώσει την αποβολή χαριστικά από τον διαιτητή. Έναν τέτοιο καλό αλλά νευρικό παίκτη, φροντίζεις να τον εκνευρίσεις. Να τον αποπροσανατολίσεις. Στο ματς της Χάιφα, ο Χαζίζα ήταν από τους κορυφαίους της Μακάμπι και πάρα πολύ ήρεμος. Εν τέλει και σκόρερ.

Υπάρχουν κι άλλα, δεν είναι μόνον αυτά. Και οι προκρίσεις χρειάζονται και τέτοια...