Ολυμπιακός: Αν αποφύγει τις επιπολαιότητες...

Σε γενικές γραμμές και για τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλύτερος από τα φιλικά προετοιμασίας. Όμως τώρα προέχει η πρόκριση. Και η πρόκριση θέλει κότσια, χαρακτήρα και το «καυτό» Καραϊσκάκη…

Ολυμπιακός: Αν αποφύγει τις επιπολαιότητες...

Δεν το πλήρωσε στα δύο γκολ που ακυρώθηκαν, δεν το πλήρωσε στο δοκάρι των Ισραηλινών, τελικά οι προσπάθειες της Μακάμπι πλήγωσαν τον Ολυμπιακό στο χειρότερο σημείο, στις καθυστερήσεις του αγώνα, και του στέρησαν τη χαρά να πάρει ένα μεγάλο διπλό στη Χάιφα και να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Όχι πως και τώρα δεν είναι, αλλά πλέον το ματς χρειάζεται νίκη, αφού δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ. Και για να νικήσει ο πρωταθλητής και να πάρει την πρόκριση θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο έτοιμος και, κυρίως, να αποφύγει τα αβίαστα αμυντικά λάθη στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης.

Μέχρι το 30’ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υποδειγματικοί τακτικά. Με τρομερό πρέσινγκ, με πείσμα, τρεξίματα και, κυρίως, καθαρό μυαλό και σε αυτό βοήθησε η καλή ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, αλλά και ότι θόλωσαν οι γηπεδούχοι, που έβγαλαν εκνευρισμό και αναλώθηκαν σε συνεχείς διαμαρτυρίες στον Γερμανό ρέφερι.

Όμως μετά το ημίωρο ο Ολυμπιακός σαν να… έφυγε από το γήπεδο. Χαλάρωσε, κουράστηκε και αφέθηκε σε… αυτόματο πιλότο. Στάθηκε τυχερός με τα δύο γκολ οφσάιντ των Ισραηλινών, όμως δέχθηκε πολλές φάσεις στην πλάτη της άμυνάς του και οι οποίες ευτυχώς δεν του στοίχισαν.

Στο β’ μέρος, με την είσοδο των Αμπουμπακάρ και Μαντί Καμαρά αντί του κουρασμένου Δανού και του υστερήσαντα Αγκιμπού, ο πρωταθλητής έκλεισε τους διαδρόμους στους Ισραηλινούς και επιπλέον κοιτούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Παράλληλα, η Μακάμπι εγκλωβίστηκε με την είσοδο του Μαντί και με τον τραυματισμό του καλύτερου παίκτη της, του Ατζίλι.

Όμως μετά το 70’ η ομάδα κουράστηκε, η Μακάμπι ανέβασε την πίεση, στάθηκε άτυχη, αλλά η προσπάθειά της ανταμείφθηκε στο φινάλε έστω και με ένα όχι απλά τυχερό γκολ, αλλά εντελώς… τυφλό! Και λίγο έλειψε στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων να γυρίσει εξ ολοκλήρου ένα χαμένο ματς και να γίνει εκείνη το φαβορί για την πρόκριση.

Ο Τικίνιο ήταν ίσως ο κορυφαίος «ερυθρόλευκος» και μαζί του οι Μανωλάς και Κανέ. Όμως στη ρεβάνς και απέναντι σε μια ομάδα που δεν τρομάζει για κανέναν λόγο θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πολλοί περισσότεροι παίκτες. Εκείνο που επείγει πάντως είναι οι μεταγραφές αριστερού μπακ, εξτρέμ και κυρίως επιτελικού μέσου. Όσο θα καθυστερούν τόσο θα προβληματίζεται ο Ολυμπιακός στο δημιουργικό κομμάτι.

Όσο πονηρό κι αν είναι το 1-1, που μπορεί να σε μπλέξει σε περιπέτειες, η Μακάμπι δεν είναι ο αντίπαλος που μπορεί να αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους». Όμως κι αυτοί, αν δεν ανεβάσουν ταχύτητα, δύναμη και κυρίως δεν έχουν καθαρό μυαλό και αυτοσυγκέντρωση, τότε δεν είναι διόλου δύσκολο να αποδειχθούν ιδανικοί… αυτόχειρες στον δρόμο για του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε γενικές γραμμές και για τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλύτερος από τα φιλικά προετοιμασίας. Όμως τώρα προέχει η πρόκριση. Και η πρόκριση θέλει κότσια, χαρακτήρα και το «καυτό» Καραϊσκάκη…