Το αήττητο και η εικόνα που πρέπει να αλλάξει για την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός κράτησε το αήττητο στη Χάιφα αλλά είναι ώρα να επαναφέρει την εικόνα των προηγούμενων προκριματικών. Γράφει ο Γιάννης Κατσαρός. 

Το αήττητο και η εικόνα που πρέπει να αλλάξει για την πρόκριση

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού της νέας σεζόν είναι γεγονός και η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε περισσότερα πράγματα σε σχέση με τα φιλικά. Μοναδική εξαίρεση ήταν η άριστη - τακτικά - στημένη ομάδα από τον Πέδρο Μαρτίνς. Σε όλα τα υπόλοιπα οι Πειραιώτες πήραν βαθμό κάτω από τη βάση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Πορτογάλος ήξερε και ξέρει πως οι παίκτες του δεν είναι στο κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας και προσπάθησε να... κλέψει τη νίκη που θα τον έφερνε πιο κοντά στον γ' προκριματικό γύρο. Ένταση και κίνηση οι Πειραιώτες είχαν μόνο στις αρχές κάθε ημιχρόνου (γκολ στο πρώτο και ευκαιρία με Αμπουμπακάρ στο δεύτερο) και αυτό ήταν αρκετό σε ένα τέτοιο παιχνίδι για τους βάλει σε προβλήματα.

Προβλήματα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ρυθμό, έχει ποιότητα από την μέση και μπροστά και - κυρίως - έπαιζε μπροστά στο παθιασμένο (όπως είδαμε) κοινό της. Ως εκεί. Δεν είναι κάτι σπουδαίο η πρωταθλήτρια του Ισραήλ, απλώς ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε έτοιμος.

Μάλλον, για να τα λέμε όπως πρέπει: Δεν είχε την εικόνα των προηγούμενων καλοκαιριών. Η ομάδα του Μαρτίνς κάθε καλοκαίρι «έπνιγε» τον αντίπαλο του, χωρίς να παίζει ρόλο η κατάσταση του αλλά και εκείνη του αντιπάλου του. Το αήττητο καλό είναι και επαληθεύει την βαρύτητα της φανέλας, ωστόσο δεν είναι ικανό από μόνο του να σε περάσει και να σε οδηγήσει στους ομίλους του Champions League.

Χρειάζεται συγκέντρωση σε όλο το 90λεπτο (δύο απανωτά λάθη μέχρι να σκοράρει αυτό το απίστευτο γκολ ο Αζίζα) και περισσότερη τη μπάλα στα πόδια του. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την κατοχή, δεν ηρεμούσε τις καταστάσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας. Ο κόουτς που ξέρει καλύτερα το συγκρότημα του απ' τον καθένα, φάνηκε πως δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος παρά την αισιοδοξία του.

Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως ο πρωταθλητής Ελλάδας οφείλει να αλλάξει και να δείξει αγωνιστικά πως είναι φαβορί στις αναμετρήσεις με τη Χάιφα. Η νίκη είναι μονόδρομος στο Φάληρο και σίγουρα κανείς δεν θυμάται πως θα έρθει. Άλλωστε δύσκολα θα δούμε έναν κυρίαρχο Ολυμπιακό σε διάστημα επτά εβδομάδων. Για το εισιτήριο είναι αρκετό ο Ολυμπιακός των προηγούμενων προκριματικών.