Ολυμπιακός: Η κυριαρχία που λείπει και ο χαφ

Ο Ολυμπιακός σαφώς και είναι το φαβορί για να περάσει τη Μακάμπι Χάιφα, αλλά για να το κάνει πρέπει να γίνει ξανά κυρίαρχος, ενώ του χρειάζονται και άλλες πινελιές.

Ολυμπιακός: Η κυριαρχία που λείπει και ο χαφ

Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού σε Ισραηλινό έδαφος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να του δώσει και τη νίκη. Η… μπίλια έκατσε στην ισοπαλία σε ένα ματς που θα μπορούσε να το έχει «κλέψει» η ομάδα του Πειραιά, αλλά θα μπορούσε και να το έχει χάσει.

Γιατί, ναι, ο Ολυμπιακός πήγε στη Χάιφα για να κλέψει το παιχνίδι από τη Μακάμπι. Αυτό έδειξε ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε. Της έβαλε ένα γκολ προϊόν της πίεσης που άσκησε, της ποιότητας του Τικίνιο και της οξυδέρκειας του Ζινκερνάγκελ και στη συνέχεια απλά περίμενε.

Εδώ και μήνες η ομάδα του Πειραιά έχει πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων και αυτό συνεχίζει να φαίνεται και από την προετοιμασία. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και δεν έχουν εμπνεύσεις στο παιχνίδι τους.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως ο τρόπος με τον οποίο παίζει έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί και επιπλέον πίεση στην άμυνα με αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι να δέχεται πολλές φάσεις. Γιατί και η Μακάμπι έκανε ένα σωρό ευκαιρίες με δοκάρι, με δύο γκολ που σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, με μία μεγάλη απόκρουση από τον Βατσλίκ και τελικά με ένα τυχερό γκολ.

Ο Ολυμπιακός σαφώς και μπορεί να περάσει τη Μακάμπι Χάιφα στη ρεβάνς. Έχει την εμπειρία να το κάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εμπνέει κανέναν. Σημασία έχει να πάρει την πρόκριση, όμως, θέλει έμπνευση στο παιχνίδι του, θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και να γίνει ξανά κυρίαρχος. Την πρώτη διετία του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο, τώρα το έχει χάσει και απλά περιμένει στο μισό γήπεδο για να κλέψει.

Και κάτι τελευταίο όσον αφορά και στην ενίσχυση. Στις προτεραιότητες της διοίκησης είναι ένας εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά και ένας μπακ. Πλέον στην κουβέντα μπαίνει και ένας χαφ.