Πού πας με Τικίνιο ρε Μαρτίνς

Ο Τικίνιο δικαίωσε τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τα…άκουσε από όλο τον κόσμο για την επιλογή του πριν από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα. 

Πού πας με Τικίνιο ρε Μαρτίνς

Για μία ακόμη φορά ο Πέδρο Μαρτίνς τα…άκουσε, πριν καλά-καλά ο Ολυμπιακός παραταχθεί στο γήπεδο για τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς.

Ο Πορτογάλος προπονητής κατακρίθηκε από τους περισσότερους γιατί επέλεξε τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ελ Αραμπί.

Δεν χρειάστηκε βέβαια παρά λίγα λεπτά στην αναμέτρηση, για να δικαιώσει ο Βραζιλιάνος επιθετικός τον προπονητή του. Από τον Τικίνιο ξεκίνησε η φάση του γκολ του Ολυμπιακού αλλά δεν θα μείνουμε μόνο εκεί, αφού ο Βραζιλιάνος την έκανε καλά τη δουλειά του μέσα στο γήπεδο.

Ο 31χρονος άσος, ο οποίος πέρσι πέτυχε αρκετά κρίσιμα τέρματα, ήταν ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα έβαζε σωστά το σώμα του, πήγαινε πρώτος στην μπάλα και προσπαθούσε να την κρατήσει. Να την…σπάσει στα άκρα, να κερδίσει κάποιο φάουλ, να δώσει ανάσες στην ομάδα του, να πιέσει και να δημιουργήσει καταστάσεις.

Η παρουσία του Τικίνιο στο γήπεδο δικαίωσε τον Πέδρο Μαρτίνς για την επιλογή του και για μία ακόμη φορά μας απέδειξε πως όσα ξέρει ο προπονητής δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος…

Σαφώς και για όλους εμάς, που δεν είμαστε προπονητές, πάντα καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν παίζει. Πάντα κορυφαίος είναι αυτός που εάν αγωνιζόταν θα έκανε…παρέλαση ο Ολυμπιακός στο Ισραήλ.

Αυτός ο παίκτης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν υπάρχει στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος με αυτά τα όπλα που έχει, με αυτά πολεμάει και προσπαθεί μέσα από μια δύσκολη διαδικασία να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League.

Λάθη έχει κάνει και φυσικά θα συνεχίσει να κάνει, αλλά είναι και ένας προπονητής που ψάχνει και βρίσκει λύσεις.