Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός: Η εξασφάλιση της Ευρώπης και τα «τρελά» λεφτά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΧΑΪΦΑ: Ο Ολυμπιακός με πρόκριση επί της Μακάμπι Χάιφα εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του παρουσία έως τον Νοέμβριο, αλλά στόχος του είναι το Champions League.

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός: Η εξασφάλιση της Ευρώπης και τα «τρελά» λεφτά

Ο μεγάλος φετινός στόχος του Ολυμπιακού είναι μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Του το στέρησε πέρσι η Λουντογκόρετς, αλλά φέτος θέλει να γυρίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στην αποψινή αναμέτρηση θέλει να βάλει τις βάσεις και την επόμενη εβδομάδα να τελειώσει τη δουλειά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εάν ο Ολυμπιακός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν να είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι και περάσει στον επόμενο γύρο τότε θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία μέχρι τον Νοέμβριο όταν και ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τι σημαίνει αυτό; Εάν περάσει τη Μακάμπι Χάιφα και αποκλειστεί από τον Απόλλωνα Λεμεσού θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League για μία θέση στους ομίλους. Σε περίπτωση που εκεί δεν τα καταφέρει τότε θα παίξει στους ομίλους του Conference League. Για τον Ολυμπιακό είναι δύσκολο το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης, διότι για να συμβεί αυτό πρέπει να κάνει τρεις αποκλεισμούς στα προκριματικά.

Σαφώς ο μεγάλος στόχος είναι το Champions League, αλλά και αυτά είναι λεπτομέρειες που έχουν τη σημασία τους και το σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά είναι να βρίσκεται στην Ευρώπη. Μη ξεχνάμε πως το οικονομικό όφελος σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι πολύ μεγάλο και θα μπουν στο «ερυθρόλευκο» ταμείο περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ.